Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите

...
Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите
Коментари Харесай

Vol. 11: Откровението на Fyre, парите на Саудитска Арабия за футбол, Памела Андерсън по бръчки


Кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на представителите на потомство Z* в редакцията на " Булевард България "?

Дневникът тази седмица стартира с две по-мъжки тематики, последвани от две по-женски. Последната става за всички или за никой и по този начин с баланс ще затворя петорката.

Поздравява ви моя благосклонност, 23-годишната Марина Сивенова.

По първото изречение може да сте се ориентирали, че математиката не ми е мощна, само че стане ли въпрос за големи суми пари любознанието ми от кое място идват и какво ги поддържа става неудържимо.

Защо безкрайните пари на Саудитска Арабия отиват във футбол?

По данни на Deloitte Sports Business Group до края на предишния август 94 задгранични играчи са се включили към Saudi Pro League, на обща стойност от към 767 милиона паунда,

 Роналдо, саудитска арабия

Само договорът на Кристиано Роналдо е 213 милиона $ на година, а Саудитска Арабия притегли още топ играчи като Карим Бензема и Неймар за сходни суми. (За съпоставяне, най-високоплатеният състезател във Висшата лига е Кевин Де Бройне, за който се допуска, че получава 20 милиона паунда на година в Манчестър Сити.)

В един миг време изглеждаше все едно всеки състезател от най-уважаваните клубове в Европа се качва на полет до кралството, с цел да подпише с тим, за който до преди няколко седмици даже не е чувал.

Лионел Меси апропо е един от малцината отказали това " охажване ".

Футболистите там получават и други привилегии - къщи с личен състав, безвъзмездни полети, образование на децата им и първокласни коли (с шофьори). Преди бразилската мегазвезда Неймар да подпише с Ал-Хилал, таблоидите твърдяха, че неговите условия към контракта включват Bentley, Aston Martin, Lamborghini и безконечен ресурс от сок от акай.

 Саудитска Аабия, футболен стадион, състезателен град
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР