Кои депутати и парламентарни групи ще подкрепят свикване на Велико

...
Кои депутати и парламентарни групи ще подкрепят свикване на Велико
Коментари Харесай

Кой подкрепя свикване на ВНС: Депутати от БСП не са решили дали да разговарят, ДПС нямат решение

Кои депутати и парламентарни групи ще поддържат привикване на Велико национално заседание и промени в Конституцията , инициирани от ГЕРБ по искане на премиера Бойко Борисов - Движение за права и свободи нямат решение, макар че ръководителят им Мустафа Карадайъ е поканен в телефонен диалог, Българска социалистическа партия отхвърлят да беседват, само че техни депутати са дали поддръжка в частни диалози, Воля премислят позицията си, към този момент има кардинално единодушие на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, деветте самостоятелни депутати обмислят решението си.

Така разказа картината с консултациите ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева пред Българска национална телевизия.

" Провели сме диалози с съдружните сътрудници, чакаме диалози с самостоятелните представители. Движение за права и свободи не са решили дали да влязат в този диалог, Българска социалистическа партия нямат предпочитание, само че пък има обособени народни представители, които могат да поддържат предлагането. Има обособени народни представители, които в частни диалози са декларирали поддръжка ", изясни Караянчева.

" Надявам се сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация да размислят, тъй като предложенията, които имат могат да бъдат допустими и неприемливи. Но каква е цената? Цената е да имаме нова Конституция, върху която да работим ", прикани Караянчева.

" След като съберем 120 подписа, с цел да създадем своето предложение за нова Конституция, ще продължим да беседваме с групите, има доста групи, които ще имат оферти. Този план ще е основа за нова конституция. Тези 400 индивида ще бъдат определени да работят по цяла конституция, а не за избрани глави ", сподели още тя.

" До 2 септември предстоят още диалози. " Воля " желаят да премислят позицията си, с цел да могат на 2 септември сутринта да я заявят. Не съм говорила с сътрудници от Движение за права и свободи, госпожа Дариткова се е чула с техния ръководител, нямаме дата за диалог с тях, чакаме да заявят позиция ", сподели още Караянчева.

" В избрани позиции и политики имаме припокриване с Движение за права и свободи. В пленарна зала сме дали своят вот по един и същи метод, само че не могат да ни обвинят в секрети заприказва ", сподели тя.

" За мен най-важно е какво демонстрираме като резултати. Мислите ли, че в случай че бяхме с Движение за права и свободи, хората в смесените райони щяха да ни повярват. Къде са резултатите на " Да, България " и на някои от сътрудниците, на Българска социалистическа партия. Има райони, където Българска социалистическа партия даже не издигат претенденти, а издигат претенденти на Държавно стопанско предприятие. Не можеш да бъдеш политик единствено във Facebook, би трябвало да бъдеш на терен и тогава се виждат нещата ", сподели още ръководителят на Народно събрание.

Тя е безапелационна, че страната не печели от отиване на избори. " От 12 години съм член на тази партия, знам, че структурите са в кондиция. Събирането преди няколко седмици сподели силата на партията. Социологическите изследвания демонстрират, че ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ. Ние имаме значима задача към страната - имаме здравен, обществен, стопански проблем в лицето на COVID-19. Говорим сега за рестарт, тъй като министър председателят предложи да вкараме план за нова конституция. Той го предложи като член на партията, не като министър председател да обясни на Румен Радев, тъй като се оказа, че той доста не чете конституцията. Вкарваме този план, което е опция за диалог на всички политически сили и отваряме дебата за рестарт на страната. Искаме на 2 септември да имаме 120 подписа, с цел да може да не губим време. Никога не сме седели на власт непременно. Трудно е на най-големите критици да признаят, че през тези 3 години се случиха хубави неща. Притесняваме се, че няма да има парламент ", сподели тя.

" Не бива президентът да е толкоз изострен политически. Това е негов избор. Да стоиш на " Дондуков " и да живееш в Бояна не те прави президент ", сподели Караянчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР