Кои автомобили са най-търсениЦените на колите втора употреба скочиха между

...
Кои автомобили са най-търсениЦените на колите втора употреба скочиха между
Коментари Харесай

Колите втора ръка поскъпнаха с 50% за година

Кои коли са най-търсени

Цените на колите втора ръка скочиха сред 30 и 50% за последната година. Това сподели пред Любомир Доросиев, зам.-председател на Асоциацията на вносителите на коли.

"През последната година има засилено търсене на колите втора ръка, тъй като производителите на нови коли имат огромни забавяния заради неналичието на части поради пандемията. В момента се чака сред 6 и 12 месеца за придобиване на нов автомобил. Това кара хората, които имат потребност да закупят автомобил незабавно да прибегнат към коли втора ръка ", добавя Доросиев.

Той акцентира, че хората избират коли втора ръка тъй като са осведомени с характерностите им и в множеството случаи ги намират за надеждни. Доросиев напомни и остарялата максима, че клиентите избират да спестят, купувайки кола на остаряло, тъй като с изкарването на нов автомобил от шоурума той губи до 30% от цената си, а след петата година тя става над 50-60% по-евтина от началната ѝ цена.

В София се търсят коли до 10 години

"Хората в по-големите градове търсят коли втора употреба до 10 години, а в по-малките обитаеми места купуват всичко. В София се продават по-нови коли, дръзвам да настоявам, че мъчно се продават коли над 10 години, тъй като имат по-високи приходи, взимат и лизинг. Повечето клиенти от страната идват в столицата и купуват коли над 10 години ", съобщи Доросиев.

Той разяснява и това ли се чака цените скоро да се върнат към старите си стойности. "Поне в една година се чака цените да се задържат или да станат и по-скъпи. Работещите автокъщи са съвсем празни ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР