Когато знаеш, че нещо не е наред, но не знаеш

...
Когато знаеш, че нещо не е наред, но не знаеш
Коментари Харесай

Разлики между истинската и токсичната любов

Когато знаеш, че нещо не е наред, само че не знаеш какво…

При същинската обич е изцяло обикновено да имате разнообразни ползи , занимания и неща, които ви вълнуват. Няма нищо неприятно в това да имате другари, които са единствено ваши или да вършиме неща, които са си единствено ваши понякога. Там няма боязън за това, че не сте отделили задоволително време на колегата си или че вършиме нещо отвън самата връзка.

При токсичната обич нито един от двамата не може да има живот , който изключва другия. Всичко би трябвало да бъде правено дружно или в противоположен случай идват на дневен ред ревността иподтиснатостта. От всяка една страна това е доста нездравословна взаимозависимост, която ще докара до отдалечаване и загуба на много другарства.

При същинската обич не е мъчно да обичаш своя сътрудник с всичките му дефекти и дребни странности . Те са неповторими по прекрасен и от време на време не толкоз прекрасен метод, само че ти би трябвало да го обичаш подобен, какъвто е.

В токсичната обич ти или твоят сътрудник по всевъзможен метод се вманиачават да променят нещо в другия по техните стандарти за вярно и неверно. Да се трансформира той в някой, който е елементарен за обичане. И някой от вас двамата ще се пречупи от всичките тези рецензии и ще се промени в “името на любовта. ”

В същинската обич интимността е дълбоката и свързваща нишка, която е “култивирана ” с времето сред двамата и носи прелестни чувства. Тя е комбинация от истинско приятелство и доверие и полово предпочитание на всички равнища.

В токсичната обич сексът е нещо, което носи боязън, терзания и позор. Ако ти се опитваш по всякакъв начин да бъдеш съвършената фикция на половинката си и това не ти носи наслаждение, значи приказваме за теб. В тези случаи човек се усеща под напрежение и определено несигурен по отношение на тялото му или държанието му.

В същинската обич всички диалози имат за цел да реализират верния резултат. Дори полемиките за нещо, което не е изключително прелестно са с обич и схващане. И най-важното – с мисъл за другия, колкото и да е мъчно.

В токсичната обич доста постоянно диалозите минават в разногласия или обвинителни състезания. Много диалози, които наподобяват положителни и обичащи са в действителност манипулативни способи да те накарат да направиш нещо, което другия желае или да им дадеш нещо. Викането е много постоянно срещано в тези взаимоотношения.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР