Когато заговорим за големи технологични компании, обикновено си представяме големи,

...
Когато заговорим за големи технологични компании, обикновено си представяме големи,
Коментари Харесай

Tesla, Илон Мъск и четири неща, които правят компанията ужасен работодател

Когато заговорим за огромни софтуерни компании, нормално си представяме огромни, лъскави и първокласни здания, където работата е ария, шефовете са сговорчиви и мотивиращи, а заплатите - астрономически.

Дори в някои компании обстановката в действителност да е такава, те по-скоро са изключение, в случай че съдим по изявления през последните две години, отнасящи се до Apple, Гугъл и Amazon.

Истината е, че Tesla също е измежду работодателите, които получават извънредно отрицателни мнения от чиновниците си, някогашни и сегашни такива, макар видимо увереното и умерено управление на Илон Мъск.

Мъск основава " токсична среда на работа "

Според някои към този момент напуснали чиновници на Tesla, Илон Мъск основава " токсична среда на работа ", която кара служащите в компанията да се усещат безполезни, недооценени и елементарно заменяеми.

Бивш чиновник на Tesla споделя за Business Insider, че в случай че в дадена обстановка не си квалифициран с решение на избран проблем и не достигнеш това решение в границите на няколко дни - изхвърчаш през вратата.

Заплахите, високият звук и пренебрежителното отношение са единствено някои от инструментите, с които Мъск ръководи предприятието.

Безкрайни дни

Няколко разнообразни чиновници на компанията настояват, че бракът им е бил пред разпад, поради безумните часове на работа, които Мъск изисква от тях.

За хората, заемащи ниско квалифицирани мениджърски длъжности, не е нетипично да остават на работа по над 70 часа на седмица.

Недоволните клиенти

Въпреки известността на колите на Tesla, колите им несъмнено не са лишени от недостатъци.

Служители на компанията разкриват, че от висшия мениджмънт съществено порицават всяка концепция и самодейност за отплата на клиентите, и тормозят всеки, който е решил да бъде по-отзивчив с даден клиент.

Нулева сигурност

Tesla може и да се радва на огромен интерес, поради новаторските си способи и технологии, само че позицията на компанията надалеч не е сигурна.

През последните години постоянно виждаме по какъв начин коментар в Twitter или непремислено изказване от страна на Мъск водят до моментални промени в настроенията на вложителите.

Това значи, че във всеки един миг дадена позиция може да бъде съкратена, което оставя служащите в чувство за тотална неустановеност. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР