Когато за първи път се срещнах с представители на ГЕРБ,

...
Когато за първи път се срещнах с представители на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ не ми постави нито едно условие - кампанията им и моята нямат нищо общо, ще имаме отделни щабове

Когато за първи път се срещнах с представители на ГЕРБ, те не ми сложиха нито едно изискване и това ми го споделиха категорично. Не мисля, че съм повдигнат от партия и съм техен претендент. Това изясни в ефира на Нова телевизия в първото си телевизионно изявление след издигането на кандидатурата му за президент проф. Анастас Герджиков и дали се усеща като претендент на ГЕРБ.

" В тежка политическа рецесия сме и тази рецесия е породена от това, че сме от ден на ден и повече разграничени “, уточни проф. Герджиков кое го е подтикнало да се включи в президентската конкуренция.

" Срещнах се с господин Борисов в централата на ГЕРБ, там беше и господин Вълчев. Тогава пристигна тази изненада - господин Борисов сподели, че няма нито едно изискване и не чака нищо от мен, което така и така възнамерявам ", сподели ректорът на СУ за срещата си с ръководителя на Бойко Борисов. И добави, че кандидатурата му е била препоръчана на партията от някогашния учебен министър Красимир Вълчев.
свързани новини242271преди 7 часа75619на 05.10.2021
“Аз се надявах, че зад мен няма да застанат единствено от партия ГЕРБ. Това, че другите партии не пожелаха да ме поддържат ме трансформира в това, което вие казахте - претендент на партия ГЕРБ “, изрази разочарованието се от останалите партии вдясно, които по този начин и не са го подкрепили.

“Кампанията на и моята нямат нищо общо, ние ще имаме обособени щабове. Приемам политиката на по едни въпроси и не я одобрявам по други. През годините партия омекна. Какво аз съм видял е едно, а какво обществото е друго “, още веднъж се дистанцира от получилият поддръжката от партията професор.
свързани новини304256на 05.10.2021
“ГЕРБ са били три пъти поредно в ръководството и са правили доста неточности през годините. За толкоз време няма по какъв начин да не сгрешиш. Някои от тези неточности са в действителност несъвместими с това, което аз разбирам под почтена и потребна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти аз считам, че те са създали и потребни неща”, сподели още професорът.

“Никога не съм бил член или симпатизант на Движение за права и свободи, не познавам господин Доган, виждал съм го от 10 метра. Нямам никаква връзка с тази партия. Това, което Лозан Панов споделя, е необичайно, той е измамен “, настоя той.

“Аз считам, че той има проблем и обществото от 8 години има убеждението, че той е лицето на задкулисието “, разяснява проф. Герджиков и личността на Делян Пеевски.

“Всеки носи персонална отговорност за това което е направил или не е направил. За мен всеки би трябвало да носи отговорността си. Това не е работа на президентската институция. Тя има едно-единствено пълномощие и това е обвързвано с възможната смяна на Конституцията “, отговори той на въпрос и за личността на основния прокурор Иван Гешев.

Той не пожела да отговори на въпроса, за кого ще гласоподава на идните парламентарни избори.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР