Когато за първи път чух за хавански синдром“, помислих, че

...
Когато за първи път чух за хавански синдром“, помислих, че
Коментари Харесай

Христо Грозев: Българи, наети от руското разузнаване, са влезли в моя дом

„ Когато за първи път чух за „ хавански синдром “, помислих, че е интрига. Разглеждахме новопоявяващите данни с любознание, само че без да се задълбаваме. След като забелязахме наклонност, че стотици хора по света се оплакват от признаци, е мъчно да повярваш, че има неуравновесеност “, сподели в предаването „ 120 минути “ проверяващият публицист Христо Грозев.

„ Всички от тях са имали битка с съветските служби. Всички те са високопоставени и добре подготвени в дипломация или служби. С години продължи това. Това, което ни накара да имаме вяра, че по-скоро е правилно, беше наличие на група на съветското военно разузнаване, която пътува по света. Тя наброява към 60-70 души. Веднага след идване на хора от групата стартират да се оплакват американски дипломати, които не знаят, че руснаците са там. Имаше корелация на наличие “, добави той.

Другите петима българи отхвърлиха онлайн от пандизите да са възнамерявали шпионаж в интерес на Русия

„ Има шест случая, които сме разкрили. Те са във Франкфурт, Германия, през 2014 година, в Берлин през 2016 година, както и две пътувания до Китай през 2016 година и 2017 година, след които отново има недоволства на американски дипломати. Не можем да забележим всички. Ако това е интервенция на съветското военно разузнаване, те употребяват локални хора, които в доста случаи са военни аташета, които работят за тази група “, уточни Грозев.

Голяма част от хората, които са взели участие в тези офанзиви, са участвали и в България през 2014 година и 2016 година Същите хора, взели участие в отравянето на Емилиян Гебрев, са тези, които са пътували там, където има случаи на „ хавански синдром “. Има съвпадане по идване в България тъкмо преди отравянето на Гебрев и с един съветски предприемач, който е уредник на най-голямото спортно рали в света – Рали „ Пътят на коприната “. Точно с това рали под формата на механици или фотографи са пътували представителите на съветското военно разузнаване до Китай. Същият съветски предприемач Ян Борисов идва в България в същия ден, когато идва групата, която отравя Емилиян Гебрев. Същият човек има парцел на българското Черноморие “, изясни проверяващият публицист.

Другите петима българи отхвърлиха онлайн от пандизите да са възнамерявали шпионаж в интерес на Русия

„ За българското разследване е вест. За българските разследващи служби това не би трябвало да е вест. Въпросът е дали ще има дейности на правоохранителните органи и на проверяващите органи какво е правил този човек десетилетия на българското Черноморие “, добави още той.

„ Имало е навлизане в моя дом през 2022 година. Целта е да се открадне преносимия компютър, който се вижда и във кино лентата „ Навлани “. Този компютър е издирван. Влезли са българи, наети от съветското разузнаване, с цел да го откраднат от моя дом. Взели са неверния компютър. Това е следващия гаф на съветското разузнаване и на техните български, за жалост, шпиони. Фактът, че са влезнали в моя дом е стресиращ. Не съм единствения, който живее там “, уточни Христо Грозев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР