Когато за едно лице липсва политически консенсус, особено когато става

...
Когато за едно лице липсва политически консенсус, особено когато става
Коментари Харесай

Даниел Митов може да остане министър и в следващия редовен кабинет

Когато за едно лице липсва политически консенсус, изключително когато става въпрос за министъра на външните работи, постоянно се стига дотук. Ставали сме очевидци в българския политически живот на доста такива фигури - министри за ден-два.

Така доцент Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност, разяснява пред Нова тв среднощната смяна на служебния външен министър Стефан Димитров с Даниел Митов от ГЕРБ.

Митов се е потвърдил като посланик, а това, че е политическо лице, ни кара да се замислим в каква посока ще върви външната политика, добави Иванов.

Нека не забравяме, че сега Съединени американски щати проучват резултата от глобите " Магнитски " и не се знае по кое време ще бъде наведен в деяние идващия пакет. Може да има връзка, съобщи още Иванов.

Не познавам Димитров, само че имам положителни мемоари и усещания от експертизата и политическата стойност на Даниел Митов, по тази причина промяната, въпреки и в спешен порядък, е потребна за българската външна политика, разяснява пък Васил Данов, боен специалист и представител на Атлантическия съвет.

Неведнъж имаме образци, че служебни министри са останали в постоянно държавно управление. Струва ми се, че тази промяна е поръчка за бъдеща по-нататъшна кариера като постоянен външен министър в последващо държавно управление, добави Данов.

Основната функционалност на служебния министър на външните работи ще бъде да провежда изборите в задачите ни зад граници. Митов се е потвърдил като посланик и мисля, че ще се оправи, сподели пък Мартин Табаков, интернационален анализатор.

Спомням си, че имаше мнения за брата на досегашния министър. Ако обвързаностите с Държавна сигурност са съдействали за сходен вид смяна, има аргумент, добави Табаков. Но дефинира като недобър знак за сътрудниците ни това, че сутринта имаме един външен министър, а вечерта - различен. Това ще предизвика ехидност измежду враговете и страдание измежду сътрудниците ни, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР