„Когато вятърът е силен, пясъкът от пътищата наистина надрасква фаровете.

...
„Когато вятърът е силен, пясъкът от пътищата наистина надрасква фаровете.
Коментари Харесай

ЗА или ПРОТИВ прозрачно фолио върху фаровете

„ Когато вятърът е мощен, пясъкът от пътищата в действителност надрасква фаровете. Но би трябвало да е ясно, че всеки филм, та бил той и изцяло транспарантен, изкривява светлинните сигнали и въздейства на предаването на светлината. Има правила за граничната линия на лъча светлина: светлината от фаровете би трябвало да е ясно ориентирана и да не се размива и изкривява. Работата на оптиката се ревизира на специфични стендове. При такова фолио пропускането на светлина пада доста. Освен това фолиото отразява светлина във всеки случай и това е недопустимо.

Особено в този момент, когато ксеноновите и LED фарове са с ориентирани лъчи светлина и са много постоянно срещани: фолиото пречи на тяхната работа. Оказва се, че устройствата не извършват своите функционалности, които са изписани в нормативните документи “. Това е мнението на Олег Рогачев - ръководител на съветското съдружие на сервизите, извършващи годишни механически прегледи. Изказването му е във връзка плануванаъа възбрана в Русия, за потреблението на гореописаното транспарантно фолио върху предните светлини на колите.

В същото време специалистът изясни, че няма проблем да се покриват капаци, калници и брони с фолио. Някои водачи обаче даже оцветяват фаровете, като ги покриват с тонирано фолио. В същото време експертът изясни, че автомобилната оптика към този момент се създава във профилирани заводи, където се употребяват специфични технологии, предотвратяващи вероятните повреди. Фаровете би трябвало да устоят на камъчета, дохвърчали от пътя и затова спомагателното им подсилване може единствено да утежни обстановката.

За да могат фаровете още веднъж да стартират да светят блестящо, специалистът поучава да се прави гланциране, само че предизвести, че след 2-3 шлайфания пластмасата въпреки всичко ще стане по-тънка и ще е време да помислите за нейната замяна. Собствениците на нови коли, както прецизират специалистите от сервиза, са изправени пред нуждата да полират фаровете за първи път след към 5-7 години употреба. Какво е вашето мнение по тематиката, можете да споделите в мненията по-долу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР