Мобилната игра, финансираща революция в Мианмар

...
Когато войниците в Мианмар арестуваха приятеля на Ко Тут и
Коментари Харесай

Когато войниците в Мианмар арестуваха приятеля на Ко Тут и бременната му съпруга след преврата през февруари 2021 г., той толкова се ядоса, че реши да се присъедини усилия за отстраняване на военните от власт - чрез използване на неговите ИТ умения.

Базираната на приложение мобилна игра, която той разработи, е базирана на "реални събития" в страната и се оказа хит - разгневяване на управляващата хунта и набиране на средства за антивоенната съпротива.

"Те никога не са извършили нито едно престъпно нещо в живота си, “ каза Ко Тут за двойката, която беше задържана за подкрепа на продемократичното движение.

Той не знаеше какво се е случило с тях. Би Би Си едва наскоро установи, че жената е била освободена в рамките на един ден, но мъжът е бил задържан около година и половина.

След ареста им Ко Тут чу, че военните са задържали съпругата и малката дъщеря на продемократичен активист, които не успяха да открият.

"Представете си, че сте малко дете и израствате в мръсен, стресиращ и садистичен затвор и нямате представа какво се случва. Това направи кръвта ми кипене."

Така Ко Тут, който работи като ИТ специалист, реши, че трябва да бъде част от движението за прогонване на „жестоките и опасни“ военни – и започна работа в играта му.

Ko Toot говори с BBC чрез текстово съобщение в криптирано приложение и не иска да разкрие местоположението си. Използваме псевдоним за неговата безопасност.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР