Когато Владимир Путин бе назначен за премиер, мнозина си мислеха,

...
Когато Владимир Путин бе назначен за премиер, мнозина си мислеха,
Коментари Харесай

Навършват се 20 години от влизането на Владимир Путин във властта

Когато Владимир Путин бе назначен за министър председател, мнозина си мислеха, че съвсем незнайният началник на разследващите служби ще продължи демократичните промени от 90-те години, като в това време ще възвърне реда в Русия. Двадесет години по-късно Путин е още в ръководството, властта е съсредоточена в неговите ръце и той наподобява решен да продължи да ръководи, написа Франс прес.

Борис Елцин разгласи на 9 август 1999 година, че назначава шефа на Федералната работа за сигурност Владимир Путин за министър-председател. Експертите съзряха в Путин представител на службите за сигурност, кадърен да постави завършек на политическата неустойчивост и на проблемите в Кавказ, а също по този начин и ефикасен общественик, почнал кариерата си под крилото на кмета на Санкт Петербург Анатолий Собчак и определен от Елцин да продължи да води Русия по пътя към пазарната стопанска система.

Елцин след това разгласи, че подава оставка по време на новогодишното си послание по малкия екран на 31 декември 1999 година и сподели, че на Путин ще се падне задачата да сплоти обществото и да подсигурява, че промените ще продължат.

" В началото на ръководството му Русия беше, макар бедността и престъпността, една демократична и демократична страна ", споделя журналистът Николай Сванидзе, който си спомня, че през първите си години в Кремъл Путин е бил прелестен и неналожителен събеседник с възприятие за комизъм.

" След 20 години на неограничена власт, през които бе обкръжен от ласкатели, което е неизбежно при нашия релативно властнически режим, той несъмнено се промени и то не в добра посока ", показва мнението си Сванидзе пред Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР