Когато вирусното натоварване е по-малко, катаралното възпаление е по-малко. Но

...
Когато вирусното натоварване е по-малко, катаралното възпаление е по-малко. Но
Коментари Харесай

Трябва ли да се взима антибиотик при Covid-19?

Когато вирусното натоварване е по-малко, катаралното инфектиране е по-малко. Но при мощно инфектиране, бактериалната интензивност стартира съвсем незабавно и антибиотик би трябвало да с взима. Това сподели началникът на Клиниката по нервни заболявания в НКБ проф. Любомир Хараланов. Той беше посетител в " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3. Професорът даде образец с пушачите, които имат продължителен фарингит и би трябвало да взимат антибиотик при съществуване на вирусна зараза.

Проф. Хараланов описа, че е изкарал ковид леко напролет. Приемал е азитромицин. Той е считал тогава ковид за прекомерно лека болест. Смята, че в този момент е друг вариантът, по-заразен и води до тежки случаи. В клиниката му има случай на здравен експерт, умрял от ковид.

По отношение на инсулта и ковид, той сподели, че инсултът е положение, което може да бъде прекарано леко и доста тежко. Минавайки през неврологиите, са придобили букет от бактерии и тези бактерии спят в положение на занижена интензивност. Когато се срещнат с друга зараза, те се задействат.

" Тежко болните, общо казано, са извънредно предразположени към тежко изкарване на ковид и вирусни инфекции по принцип. "

Професорът регистрира, че клиниката по нервни заболявания има най-ниска смъртност в страната. Успяват да овладяват белодробните инфекции. Той означи, че самото тежко положение предизвика полиорганната непълнота в резултат на коронавирусна зараза. Възстановяването от инсулт трае месеци наред. Една нова зараза в този интервал би сринала пациента.

Водещият Любо Огнянов  показа в хода на предаването, че е бил пациент на проф. Хараланов. Специалистът регистрира, че стресът, когато стане патологичен, може да стане мотив за инсулт. По отношение на алкохола, от думите на професора се разбра, че изрично няма здравословна доза " една капачка дневно, едвам стерилизира лигавицата ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР