Когато видях голямата сцена, когато видях четирите големи мексикански байраци

...
Когато видях голямата сцена, когато видях четирите големи мексикански байраци
Коментари Харесай

Димитър Маринов разкри причината да качи българския флаг на сцената на Оскарите

Когато видях огромната сцена, когато видях четирите огромни мексикански байраци вътре в залата – тогава нещо от вътрешната страна ми се прекатурна, извадих го и го сложих в дребното си джобче.

Така артистът Димитър Маринов изясни в предаването „ Тази неделя” по БТВ за какво е посочил българския байрак по време на церемонията за връчване на филмовите награди „ Оскар”. Актьорът се просълзи при описа на неговия другар Стефан Вълдобрев за спомените му от общото им минало. „ Вълодобрев беше най-младият в класа, а аз най-възрастният. Той успяваше неповторимо да ме имитира. Бяхме основали едно доста откровено другарство, не беше учредено на актьорлък, беше учредено на музика. Тогава във всяка една отмора ходехме да пушим и да пием по бира и той беше единственият, който оставаше да свири на пианото в огромния салон на театъра. Актьорлъка е нещо, което той обича, само че неговото бъдеще беше в музиката”, спомня си Маринов.

Актьорът показа, че е отпътувал за Съединени американски щати със 112 $, свършили извънредно бързо. „ Аз бях в Тенеси, там е извънредно по-евтино от Калифорния и Ню Йорк. Семейството Шърли ми оказа помощ в началото доста. Аз нямаше потребност да разходвам пари, само че те харчеха. В един бележник, който до ден сегашен го вардя, си записвах всяко едно нещо, което те са похарчили за мен. Върнах им парите до стотинка”, показа Маринов. Той съобщи, че първи път се качва на сцена в театъра на Сан Диего, а първата лента, в която взе участие е „ Мъже от стомана”. Известната му имитация „ Аз съм от България” е от телевизионния сериал „ По-добри неща”. Той добави, че по първичния сюжет е трябвало да играе албанец, само че героят му в следствие е станал българин.

Маринов показа, че се е срещнал със брачната половинка си на уоркшоп по актьорско майсторство в Калифорния. „ Тя доста ми хареса, беше доста въодушевена, дисциплинирана и занимателна. Артистична е, тогава преподавах и частни уроци за кастинги и тя пристигна на един от тези уроци. Беше приключила стопанска система, аз ѝ дадох три урока и на четвъртия ѝ споделих, че не става за актриса”, сподели Маринов.

„ След един месец излязохме на среща, седяхме в колата и в един миг аз ѝ споделям „ ние хубаво си приказваме, само че ти на следващия ден си на работа, уповавам се да не те задържам”. При което тя се обръща, поглежда ме и ми споделя „ Ако аз не желаех да ме задържаш, мислиш ли си, че ти би могъл да ме задържиш”. Тогава беше първата ни целувка, на идващия ден аз знаех, че тя е индивидът в моя живот”, спомня си още артистът.

От любовта на Димитър и Джени се раждат двама сина – Йордан и Михаил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР