Когато във вас има негативни емоции, трябва да ги пуснете

...
Когато във вас има негативни емоции, трябва да ги пуснете
Коментари Харесай

Дами, освободете емоциите си! Когато ги държите в себе си, те ви убиват

Когато във вас има отрицателни страсти, би трябвало да ги пуснете на открито. Някои от нас съумяват да се успокоят без да вредят на близките, други обаче мъчно се управляват.

Има доста изследвания, съгласно които гневът, който остава вътре в нас, може да докара до куп болести.

Инфаркти, язви, гастрит - зад всичко това може да стоят дълго стаяваните в нас страсти.



Гърците са наричали страстта „ сила в придвижване “. С това определение те са заложили главния принцип за природата на страстта – всяка сила е мощ, а всяко придвижване има избрана посока. Този принцип стои в основата на прочувствената просветеност – първо, признаването на страстта като мощ, а по-късно опознаването й и насочването и в избрана посока, т.е нейното преодоляване. Това се отнася както за негативните, по този начин и за позитивните страсти.

Как е най-добре да постъпите? Научете се да контролирате страстите си. Не да ги сдържате. А да ги контролирате. Открийте своя метод, благодарение на който ще можете да се "разберете " със самите себе си. А по-късно, когато вътрешно приемете нещата, пристъпете към разрешаването им отвън вас.



Помислете по какъв начин можете да се справите със обстановката без да изпадате в нервност или да предизвикате още по-голяма драма. Помислете за колегата, само че и за себе си. И в случай че не можете да преглътнете, намерете метод да изкарате събралата се у вас страст - без значение дали е яд, горест, засегнатост, по най-безболезнения за всички метод.

Със сигурност би трябвало да търсите решение. Премълчаването не е решение. Търпението не е решение. Говорете. Обсъждайте. Споделяйте. Така ще съхраните освен връзките си с близките, само че и здравето си. И това е безусловно потвърдено.

И не забравяйте - човек получава това, което дава. Ако във вас има обич, обич ще получите. Просто би трябвало да извадите всичко на открито. И да приемете протичащото се.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР