Когато в затворено пространство сме близо човек до човек при

...
Когато в затворено пространство сме близо човек до човек при
Коментари Харесай

Пулмологът д-р Ангелова с важни К-19 новини

Когато в затворено пространство сме близо човек до човек при говорене отделяме 250 вируса за една минута, когато кашляме – 50 000 вируса в минута, при мощна кашлица – до 800 000 вируса в минута. Затова е нужно да се съблюдава отдалеченост и да се носят маски, съобщи пред БНР пулмологът доктор София Ангелова.

"Вирус има и той търси своето място “, безапелационна бе тя.

Пулмологът разясни, че температурата е израз на положителния имунитет, по тази причина не е толкоз обезпокоителен признак: "Не би трябвало да се вика Бърза помощ при всяко пикче на температурата. Симптомът за преценка за болнично лекуване е задухът.

Хората би трябвало да са спокойни, да поддържат връзка със своите лекари. Трябва да се одобряват доста течности и да се проветряват пространствата ".

Д-р Ангелова акцентира, че заразяването сред хората е по-активно спрямо пролетта, тъй като в този момент хората са непрестанно дружно.

"Години наред тръбяхме, че пулмолозите сме малко. Младите хора избраха по-високоплатените специалности, а ние сме най-нископлатените. А в този момент ние сме на амбразурата ", означи тя.

По думите ѝ, не е належащо някой да ни постанова ограничения или да ни лимитира, тъй като "всеки от нас умишлено и отговорно би трябвало да одобри този международен факт – има един вирус, към който хората нямат към момента построен имунитет и той води до бързо заразяване в целия свят ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР