Когато турците просто минават“ през територия, понякога остават 500 години.

...
Когато турците просто минават“ през територия, понякога остават 500 години.
Коментари Харесай

Евронюз: Тръмп даде зелена светлина за турски геноцид срещу кюрдите

„ Когато турците „ просто минават “ през територия, от време на време остават 500 години. Питайте българите, които прекараха 500 години под грубо османско ръководство. И да не забравяме турския геноцид против арменците през Първата международна война, който турската страна отхвърля и до през днешния ден.
Затова, когато чух новината, че американският президент Доналд Тръмп е оставил Ердоган да влезе в кюрдските елементи на северна Сирия, бях доста обезпокоена. Това е в действителност неприятна вест.

Решението е американско изменничество против кюрдите, които изнесоха борбата против Ислямска Държава върху раменете си. Като непосредствен американски съдружник (до скоро) в битката против този израстък, кюрдите не заслужават това, изключително откакто отстранена защитните си позиции на границата с Турция, с цел да насочат всички сили към борбата с ИДИЛ, след обещанието, че ще бъдат защитавани от американците от турски офанзиви. Затова решението оставя командирите на кюрдските елементи озадачени.

Това, което Ердоган е възнамерявал няма да е спокойно евакуиране на кюрди от зоната. Силите на Ердоган се чака да заличат огромни елементи от кюрдското население.

Ердоган е размахвал пръст на кюрдите в Сирия нееднократно, наричайки ги терористи.

Решението на Тръмп да даде зелена светлина на Ердоган е в мощен контрастност с предходни обещания, че Америка ще ги отбрани. През последните дни, Тръмп обещаваше да унищожи стопанската система на Турция, в случай че той нападна кюрдите.

Какво аргументи този завой на 180 градуса – и дали това е обвързвано с процеса по импийчмънт на Тръмп – е сега неразбираемо. Оттегляне на американските елементи сигурно се дискутираше, само че до този миг се отхвърляше. Въпросът за това какво

Турция е предложила на Тръмп остава отворен, в подтекст на апели за импийчмънт на американския президент.

Съединените Щати пращат на съдружниците си в Близкия Изток и в действителност на всички места по света неверното известие: „ ще ви използваме до момента в който ни трябвате и след това ще ви хвърлим на вълците “. Това накърнява американския имидж и международно водачество.

Друго известие, което може да се разпознае, е че американската външна политика може да се промени за ден, по волност.

Прогнозата ми е, че сме очевидци на началото на турски геноцид против кюрдите. Тръмп частично ще е отговорен. Така не се прави външна политика. “

Ивета Чернева, създател по сигурност и човешки права, служил в Организация на обединените нации и Американския конгрес
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР