Когато ти затворят вратата, влизаш през прозореца - явно на

...
Когато ти затворят вратата, влизаш през прозореца - явно на
Коментари Харесай

Убиецът“ на Инстаграм“ набира популярност в САЩ

Когато ти затворят вратата, влизаш през прозореца - очевидно на този принцип работи китайската компания ByteDance. Най-успешният ѝ артикул - видеоплатформата TikTok, е застрашена от възбрана в Съединени американски щати поради опасения за шпиониране на потребителите, само че тя към този момент има нов шлагер - мултимедийното приложение Lemon8.

В рамките на единствено седмица и половина то е било изтеглено 650 000 пъти от американски консуматори, пишат Axios и money.bg.

Lemon8 комбинира къси видеа и статични фотоси. Звучи (и изглежда) като посоката, в която Meta биха желали да се развива Instagram.

Приложението е ориентирано най-вече към поколението Z, като сега главен акцент са мода, дизайн и пътешествия. Подобно на TikTok, Lemon8 има логаритъм за препоръчване на наличие на база на прегледаното досега.

Потребителите могат да следват инфлуенсъри и да получават фотоси и видео единствено от техните профили.

Също както TikTok е интернационална версия на китайско приложение (Douyin), Lemon8 употребява доста функционалности от приложението на ByteDance Xiaohongshu, която има 260 млн. дейни консуматори.

Lemon8 съществува от 2020 година Към момента има 17 млн. консуматори, а най-успешният му пазар е в Япония, където са над една трета от регистрациите.

В Съединени американски щати приложението е налично едвам от февруари. В резултат на големия растеж на интереса към него, то към този момент е измежду най-сваляните в страната.

В България все още то не може да бъде конфигурирано.



TikTok реализира международен триумф посредством къси видеоклипове - формат, развъртян в началото, само че и по-неуспешно от Vine. Алгоритмите за препоръчване на наличие са това, което трансформира китайската обществена мрежа в световен водач.

В същото време доста специалисти по киберсигурност от години предизвестяват, че приложението събира огромно количество информация с неразбираеми цели и може да се употребява за следене и добиване на данни.

Индия непосредствено забрани TikTok през 2020 година като риск за националната си сигурност.

В Съединени американски щати тече следствие за това дали посредством TikTok не са били шпионирани публицисти. Изпълнителният шеф на ByteDance беше подложен на пресечен разпит от конгресмени във Вашингтон и все още наподобява все по-вероятно компанията да бъде принудена или да продаде бизнеса си в Съединени американски щати, или да се наложи платформата да напусне страната -

макар опасенията на Демократическата партия, че по този начин ще настрои против себе си прогресивно настроените младежи, които са основен неин електорат.

В Пекин отхвърлят всички обвинявания и дефинират протичащото се в Америка като „ лов на вещици “. От ByteDance явно също не са изключително обезпокоени, като пробват да наложат още един артикул на локалния пазар.

Китайските приложения са все по-успешни в Съединени американски щати. В края на март Топ 4 на най-сваляните стратегии за iOS и Android са идвали от КНР. Това са:
Temu - платформа за онлайн извършване на покупки, която е в директна конкуренция с Amazon. Свързана е с китайското приложение Pinduoduo, за което по-рано през този месец стана ясно, че е в положение да шпионира потребителите - да чете поверителна информация и дори да трансформира настройките на устройствата, на които е конфигурирано.TikTok - флагманското приложение на ByteDance, за което ви разказахме нагоре.CapCut - стратегия за видеомонтаж още веднъж на ByteDance. Тя е извънредно мощна и в това време е безвъзмездна. Заради това и доста консуматори я употребяват за основаването на най-различни типове наличие.SHEIN - приложението на сингапурския колос в т.нар " бърза мода ". Компанията зад него също има китайски основател и доста съществени връзки с Пекин.
Както означават американските медии, китайските компании тестват и развиват своите AI модели на големия домакински пазар и по-късно излизат с подготвени артикули в чужбина, до момента в който западните им съперници най-често не могат да работят на територията на КНР. Пекин изисква от „ вносните “ платформи

да модерират наличието и да пазят потребителските данни на китайска територия - условия, които множеството не одобряват.

Макар китайските приложения да натрупат тегления, те към момента надалеч не са най-използваните.

По данни на Comscore само TikTok се промъква в Топ 20, а съвсем всички останали са на американски компании - Гугъл, Meta, Amazon и Apple.
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР