Когато температурите скочат, тръгвай смело към тези фестивали: 1. Фестивалът

...
Когато температурите скочат, тръгвай смело към тези фестивали: 1. Фестивалът
Коментари Харесай

Летните фестове, които задължително трябва да посетиш

Когато температурите скочат, тръгвай самоуверено към тези фестивали:

1. Фестивалът на банановата мелба в Охайо (8 и 9 юни)

Не е наложително да се биеш с прагматични пенсионери, с цел да се добереш до евтини и вкусни банани. Достатъчно е да посетиш Уилмингтън, щата Охайо. Там се организира фестивалът, който чества родното място на мелбата с банан (1907 г.). Сред атракциите му са разнородни игри, музика онлайн, шоу с коли и, несъмнено, надяждане с бананови мелби. Да ти е сладко!

2. „ Hon Fest “-ът в Балтимор (9 и 10 юни)

 летен фестивал

„ Hon Fest “ -ът е годишен фестивал, който се организира в град Балтимор, Мериленд.  Името му произлиза от британското благо послание към дамите „ honey “ “ (скъпа, любима), тъй че, по дифолт, е фестивал в чест на дамите.

Началото му датира от обичаната ни по футболна линия 1994 година, а съществена атракция в него е състезанието „ Miss Hon “ “,  в който участничките се дегизират като през 60-те с прически вид „ кошер “, обичайните за времето престилки или облекла с леопардови щампи.

3. Парадът на русалките (Тhe Mermaid Parade) (краят на юни)

 русалки фестивал

Провежда се всяка година в края на юни в Кони Айлънд, Ню Йорк. Стартът му е в съботата, която се пада най-близо до началото на астрономическото лято. Парадът на русалките е съвършен мотив да се поразкършите в морски костюм, а в случай че ромът в кръвта ви е повече, може и отчасти да се поразголите. Като всеки уважаващ себе си церемониал и този има своите герои – всяка година се избират Кралят и Кралицата русалки.

4. Фестивалът на най-голямата в света бутилка кетчуп (8 юли)

Колинсвил, Илиноис, е домът на най-голямата в света бутилка кетчуп. Построена през 1949 година от цех за бутилиране на кетчуп, своебразната водна кула е висока 50 метра. Фестът предлага ястие на хот дог на стомах, здрава дегустация на доматената наслада, а за децата е очакван състезанието „ Мис и Мистър Кетчуп “.

Изглежда Колинсвил в действителност се интересува от своите подправки, тъй като по стичане на събитията градът се е самопровъзгласил и за столица на хряна и е хазаин на годишния Хрян фест.

5. „ Вкусът на Чикаго “

 фестивал в Чикаго

Ето един фест, който може да бъде посетен от доста българи. „ Вкусът на Чикаго “ е един от най-големите фестивали за храна  и се организира в Грант парк. Освен положително ядене, онлайн забиват и редица яки групи и реализатори като Дженифър Хъдсън, Чака Кан и така нататък. През 2007 година за първи път в историята „ Вкусът на Чикаго “ е обиден от салмонела, вследствие на която 12 души са приети в болница.

6. „ Дни на Хемингуей “ (17-22 юли)

 фестивал Дни на Хемингуей

6-дневният фестивал във Флорида е отдаден на великия публицист, живял тук през 30-те години на предишния век. Фестът предлага провокации като конкурс за двойници на Хемингуей, съревнование „ надпреварване с бикове “, книжовен конкурс. Може също по този начин да разгледате музея с скъпи движимости на остарелия Ърнест.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР