Когато телефонният апарат се появява през XIX век, това е

...
Когато телефонният апарат се появява през XIX век, това е
Коментари Харесай

Събитие на деня: 3 април 1973 г. e рожденият ден на мобилния телефон

Когато телефонният уред се появява през XIX век, това е било нещо от сферата на фантастиката. Подводниците, самолетите, ракетите и усвояването на Космоса обаче също до избран миг са се отнасяли към категорията на фантастиката или вълшебните приказки.

Плодовете на богатото въображение, осъществени в литературното творчество, постоянно са се превръщали в мотор за учени, откриватели и изобретатели.

През 1910 година американски публицист предсказва появяването на телефонен уред, който няма да бъде непрекъснато завързан към базата, т.е. ставало е дума за мобилен телефон.

Тази концепция е подета в първите следвоенни години от компанията AT&T и нейния проучвателен център Bell Laboratories. Едновременно с това се работи над основаването на уред с клетъчна връзка и в компанията Motorola.

Знаковото събитие, трансформирало се по-късно в рожден ден на мобилния телефон, се случва на 3 април 1973 година На този ден инженерът на компанията Motorola Мартин Купър реализира първото позвъняване по мобилен телефон.

Първото си позвъняване по телефон Motorola DynaTAC...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР