Когато става въпрос за избора на техния служебен автомобил, много

...
Когато става въпрос за избора на техния служебен автомобил, много
Коментари Харесай

Германските политици с мръсни коли

Когато става въпрос за избора на техния длъжностен автомобил, доста от немските политици не вземат поради опазването на климата. Това стана ясно от изследване на немската екологична организация (DUH). Резултатите гласят, че нито един от изследваните коли на политиците не дава отговор на използваната понастоящем граница на CO2 от 130 грама на километър в действителни условия. В 13-ото издание на изследването на DUH за държавни коли междинните стойности даже са се повишили.

От март до ноември 2019-та организацията е интервюирала немските политици за техните служебни коли. За съпоставяне от DUH употребяват нормите сложени от Европейския съюз. Данните за действителните излъчвания на CO2 се основават на информация от Международния съвет по превоз ICCT.

От организацията са изследвали общо 237 транспортни средства. От тях 143 са дизелови, а 17 са бензинови коли. Останалите 74 са плъгин хибриди. Според DUH междинните действителни излъчвания CO2 на целия политически флот са били към 225 г/км или 70 % над допустимата граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР