Когато става дума за смартфони, САЩ е крепостта на Apple

...
Когато става дума за смартфони, САЩ е крепостта на Apple
Коментари Харесай

Apple отстъпва на смартфон пазара в САЩ, печелят Motorola и Google

Когато става дума за смарт телефони, Съединени американски щати е крепостта на Apple - от оповестяването на първия iPhone през 2009 година, компанията постоянно продава болшинството от устройства там. Тази година обаче наподобява, че превъзходството им ще завърши.

Все още 55% от американците си купуват iPhone - спад от 8% по отношение на 2022 година, сочи анализът на Canalys. Но в случай че в последните години компанията в Купертино се бореше главно със Samsung, която държи 22% от пазара, в този момент две други компании драпат против Apple.

Южнокорейският колос в действителност отстъпва - продажбите са намалели с 12% от предходната година.

Първата е Motorola, която заема трето място по продажби, със скок от 7% на 9% по отношение на 2022 година - което е 14% растеж на продажбите.

Четвърти са китайците от TCL, които оферират най-достъпните, само че въпреки всичко прилични бюджетни устройства на американския пазар. Въпреки това, те бележат 15% спад по отношение на 2022-ра.

А огромният победител е Гугъл. Новите устройства от линията Pixel, преди създавани от други компании, се продават като топъл самун. Гигантът зад най-известната онлайн търсачка бележи растеж от 117% и въпреки това да са едвам 1,4 млн. бройки или 4% от пазара, съгласно анализаторите предвещава още по-голям растеж в бъдеще. 

Разбира се, на световно равнище Samsung към момента е водач - с над 20% от пазара в третата четвърт на 2023-та, следван от Apple, Xiaomi и Oppo.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР