Когато срещнем възрастен човек, не спираме да се чудим как

...
Когато срещнем възрастен човек, не спираме да се чудим как
Коментари Харесай

105-годишна британка посочи връзката между секса и дълголетието и шокира всички с рецептата си за дълъг живот

Когато срещнем възрастен човек, не стопираме да се чудим по какъв начин е съумял да доживее до тази достолепна възраст и веднага започваме да го молим да разкрие дребните си секрети, обезпечили му дълъг живот. От това, което неотдавна показа 105-годишна британка Бренда Осбърн, май съществено би трябвало да се замислим дали се нуждаем от мъж до себе си. Защото наподобява, че е истина, че главоболията, които ни докарват представителите на мощния пол, могат доста да съкратят живота ни, написа jenata.blitz.bg.

След 106-годишна Маделин Дай, която счита, че с помощта на цялостния си отвод от мъжете, е избегнала напрежението, обвързван с брака и връзките, тези дни стана ясно, че и друга стара англичанка е достигнала до този извод. Бренда Осбърн разкри тайната си за дълъг живот точно на 105-ата си годишнина, която посрещна в дом за остарели хора. Рожденичката призна, че е доживяла до такава възраст, тъй като е избягвала мъжете, трудила се е доста старателно и постоянно се е разхождала на чист въздух, написа „ Мирър ”.



Бренда е родена през далечната 1913 година в Нотингам. Старицата е претърпяла две международни войни. Зад гърба си има 33-годишен стаж като здравна сестра. За цялото това време старата жена си е взимала болничен единствено веднъж.

Бренда стартира да работи през 1940 година в болница „ Виктория ”, където се е грижела за ветераните от Дюнкерк. През 1946 година става асистент сестра, а шест години по-късно се издига до старша здравна сестра.



93 години от живота на Бренда минават в бащината къща. Миналата година обаче се мести в дома за остарели хора.

" Леля ми, която е живяла повече от един век, постоянно е била доста самостоятелна. Наскоро се реалокира в дом за остарели хора и към този момент се майтапи, че тайната й за дългоденствие се дължи на неналичието на мъже, защото те не си заслужават неприятностите ”, споделя племенницата на Бренда.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР