„Когато сме изправени пред агресия, когато е поставена под заплаха

...
„Когато сме изправени пред агресия, когато е поставена под заплаха
Коментари Харесай

Радев на срещата на Б9: Трябва да покажем на украинците, че не са сами


„ Когато сме изправени пред експанзия, когато е сложена под опасност сигурността на Европа, нашият отговор като съдружници в НАТО е солидарността пред тази опасност. Инвазията на Украйна не е обективна война. Започването на пълмномащабна война против друга страна в 21 век е против европейските полезности. Ето за какво ние би трябвало да бъдем дружно и да покажем нашата взаимност и неотстъпчивост. Но най-важното е да покажем на украинските хора, че не са сами “, съобщи президентът след срещата на формата Б9 на НАТО в Полша.

" Ние сме доста разтревожени. В Украйна има историческа българска диаспора, наброяваща 300 000 души. Днес ескорт от рейсове от България ще отиде да изтеглят нашите съграждани. Отправям зов към съветското държавно управление и президента Путин е да се погрижи за сигурността на тези хора, на всички украински жители. ", сподели Радев.

Президентът Радев разгласи, че страната ни е подготвена да одобри всички украински жители, които желаят без значение на техния етноси генезис.

Специален акцент в речта му бяха и дълготрайните последствия от войната за нашия район – понижаване на вложенията, отклонение на маршрутите на търговията далеко, а в кратковременен проект – продължаващо повишаване на енергоносителите.

„ Трябва да възстановим нашата европейска система за сигурност. Затова през днешния ден ние демонстрираме нашата взаимност “, сподели Радев.

" С експанзия можеш да спечелиш войната, само че не и мира ", обърна се

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР