Когато следващата седмица се омъжи за своя принц, Меган Маркъл

...
Когато следващата седмица се омъжи за своя принц, Меган Маркъл
Коментари Харесай

Меган Маркъл ще влезе в "тесния кръг" на американските кралски особи

Когато идната седмица се омъжи за своя принц, Меган Маркъл ще влезе в "тесния кръг " на американките, които са изживели приказката да се трансфорат от елементарни гражданки в кралски особи, въпреки за някои от тях краят да не е бил магически, съобщи Ройтерс.

След като замени брачните си клетви с английския принц Хари на 19 май, родената в Лос Анджелис разведена актриса Меган Маркъл ще стане благородна дама. Пред нея има няколко образеца за това какво би трябвало и какво не би трябвало да бъде държанието на една кралска персона.

Като модел за подражателство на госпожица Маркъл може да послужи холивудската звезда Грейс Кели, която през 1956 година се омъжва за принц Рение Трети и става принцеса на Монако.

"Тя мина през няколко сложни години, до момента в който накара хората в Монако да я одобряват като "тяхната принцеса ", споделя братовчед й Джон Леман, президент на фондацията "Грейс Кели " със седалище в Съединени американски щати. Леман постоянно посещава височайшата си сродница в двореца преди гибелта й в автомобилна злополука през 1982 година

Старанието на принцеса Грейс да преодолее културните бариери дава резултат и тя съумява да завоюва сърцата както на кралските особи, по този начин и на жителите на дребното княжество Монако.

Примерът, който Меган Маркъл има в лицето на друга своя сънародничка - светската персона от Балтимор Уолис Симпсън, надалеч не е толкоз ослепителен. Симпсън ще остане в историята като разведената американка, поради брака с която английският крал Едуард Осми абдикира през 1936 година

Още през цялото време кралският двор изпитва стеснение от "устатата " американка, отбелязва Ан Себа, създател на книгата "Тази жена: Животът на Уолис Симпсън, херцогиня на Уиндзор ". "Смятам, че огромният проблем за Симпсън е бил безочливото й държание. За нея не е било извънредно да влезе в стая, да съобщи "Здрасти, аз съм Уолис ", да върви обсипана с бижута, да приказва за пари ", споделя писателката.

Американска гражданка по рождение е и кралица Нур, омъжена за краля на Йордания Хюсеин Първи от 1978 година до гибелта му през 1999 година

Светската персона Лий Радзивил - сестрата "в сянка " на някогашната първа дама на Съединени американски щати Джаки Кенеди, през 1959 година се омъжва за полския принц Станислав "Стас " Радзивил. Бракът им завърша с бракоразвод 15 години по-късно.

Приказката не приключва щастливо и за друга американска актриса - Рита Хейуърт. Бракът й с пакистанския принц Али Хан през 1949 година завършва с бракоразвод през 1953 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР