Когато си млад винаги си по-склонен да правиш това, което

...
Когато си млад винаги си по-склонен да правиш това, което
Коментари Харесай

Създадоха презерватив, сменящ цвета си при полова болест

Когато си млад постоянно си по-склонен да правиш това, което си искаш, без да мислиш изключително за последствията. Ето за какво единствено в Съединени американски щати се оповестява за почти 20 милиона случая на инфекции с полово излъчени заболявания при хора на възраст сред 15 и 24 години. За благополучие, ново откритие на трима младежи от Англия, може да помогне да се понижи разпространяването на полови инфекции в целия свят.

S.T.EYE. е изобретен от Даняал Али на 14 години, Муаз Наваз, на 13 години и Чираг Шах, 14. Момчетата посещават академията " Исак Нютон " в Англия. Както оповестява The Washington Post, учениците забелязали, че половите заболявания са голям проблем във Англия. " Видяхме бездна на пазара и искахме да помогнем на хората да се усещат по-сигурни, сподели Даняал ".

Тяхното решение е да разработят образован презерватив, който трансформира цветовете си, когато е изложен на постоянно срещани полово излъчени инфекции.

Как работи? Антигените върху презерватива си взаимодействат с антигените на заболяването. В резултат на това презервативът трансформира цветовете въз основа на инфекцията. Например: в случай че презервативът е изложен на хламидий, той ще позеленее; жълто и лилаво за херпес и синьо за сифилис.

Наскоро младежите завоюваха награди в премиите на Англия TeenTech Awards. Ежегодното съревнование се надява да насърчи учениците да " открият същинския си капацитет и действителните благоприятни условия ". В допълнение към Щатски долар 1500, студентите завоюваха пътешестване, с цел да се срещнат с принц Андрю в Бъкингамския замък по-късно тази година.

Въпреки че се твърди, че студентите са се свързали с компании за презервативи, основният изпълнителен шеф на TeenTech Маги Филин споделя, че за момента презервативът е единствено идея.

Както оповестява TIME, изобретението крие и дефекти. Например, не е ясно при кой сътрудник устройството открива заболяването. Освен това, поражда неуместният въпрос какво би се случило, в случай че презервативът влезе в контакт с две или повече полово излъчени инфекции. Въпреки тези терзания, изобретението е неповторимо - изключително в случай че кара младежите да мислят за безвреден секс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР