Когато си купите нов телефон, е важно да го конфигурирате

...
Когато си купите нов телефон, е важно да го конфигурирате
Коментари Харесай

Имате нов телефон? Изключете тези 5 функции

Когато си купите нов телефон, е значимо да го конфигурирате добре. Започнете като изключите тези няколко функционалности, поучава AndroidPIT.

1. Автоматичната бляскавост

Повечето смарт телефони имат режим за автоматизирана бляскавост на диспея. На доктрина това би трябвало да усъвършенства потреблението на батерия. Често пъти обаче функционалността е настроена със „ застраховка” и поставя малко по-голяма бляскавост от действително нужната. Ръчната конфигурация може да е по-досадна, само че ще се отрази удобно на живота на батерията.

2. Ненужни приложения

Смартфоните, изключително идващи от оператор, постоянно имат голям брой спомагателни приложения. Производителите също поставят свои стратегии и всичко това коства запаси и батерия. Ако някое (или всички) от тези приложения не прави работа, то е добра концепция да бъде изтрито или най-малкото деактивирани от настройките на телефона.

3. Анимациите

Няма спор, че работата с устройствата е по-приятна, когато има анимации в интерфейса. Така те наподобяват по-добре, чувството е по-приятно. Това обаче изисква систематични запаси, които при телефони с по-слаби процесори, може да е проблем. Те могат да се изключат посредством Developer options (разработчици) менюто, където би трябвало да се изключат Window animation scale (скала на анимацията на прозорец), Transition animation scale(скала на преходната анимация,) и Animation duration scale (скала на анимацията).

4. Вибрация и тон

Почти всички телефони издават тон или имат лека осцилация при допиране на виртуален бутон. Идеята е да се симулира физическото чувство при потребление на действителен бутон. Но в действителност е достадно, а и хаби малко батерия. Тези варианти нормално могат да се изключат от Settings > Sound & notifications, както и от настройките на определената клавиатура.

5. Персонализираните реклами

Гугъл употребява данните на потребителите, с цел да сортира по-добре рекламите, които виждат. Тази алтернатива обаче може да се изключи от менюто с настройките. Най-лесно е да се откри като в менюто се употребява търсачката и се вкара Ads. В взаимозависимост от употребяваната версия на Android може да има разнообразни варианти, в това число избор на кои приложения каква информация да могат да употребяват. Има и алтернатива за изцяло изключване на персонализирани реклами. Това не стопира събирането на информация, само че лимитира нейното потребление.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР