Когато седнаха да пишат протоколите, което се случва вече към

...
Когато седнаха да пишат протоколите, което се случва вече към
Коментари Харесай

Дъщерята на Илия Златанов след обика в дома й: Жълтите монети не са били там преди, не знам дали са златни

Когато седнаха да пишат протоколите, което се случва към този момент към среднощ, те получиха позвъняване по телефон да се върнат на втория етаж в къщата и да ревизират един съответен скрин, който към този момент беше отварян. От едно от чекмеджетата извадиха плик с монети със жълт цвят. Аз не знам какви са тези монети, дали са златни или не. Под тези монети имаше много листове. На мен ми беше разрешено да типа единствено първия лист, на който пишеше на британски, че това е фактура на името на Илия Златанов, за покупка на злато. Тези движимости не са били изрично в това чекмедже.
Това съобщи Пролетина Златанова-Бедир, дъщерята на Илия Златанов от " Осемте джуджета ", чиито дом през вчерашния ден бе обискиран. Ето какво описа тя в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком.

Както се вижда и от камерите вътре, не се чува някой да кзва, че е от полицията, да се звъни, да легитимира и да желае да бъде отоврени, а непосредствено се разрушава вратата. 10 минути по-рано ние със брачна половинка ми сме отишли да вземем детето си от детската градина.

С мен тези хора, които се виждат на камерите не са говорили. Обадиха ми се от СОТ, че е включена тревога. Казаха, че техен екип е отишл на място, там има полиция, която им е споделила, че там няма какво да вършат. От СОТ единствено ме уведомяват, че са разрушени вратите на двора и на самата къща. По телефона ми се обадиха към 18 часа от СОТ, аз потеглих към къщата, само че стигнах след чак след 30-40 минути, поради натоварения трафик.

Когато отидох при къщата, с цел да се показва, от вътрешната страна срещнах да излиза един прокуро, който съм виждала неведнъж в медиите. Това беше Димитър Франтишек Петров. Няколко хора ми се обадиха да ме питат дали съм сигурна, че е той. Отново ревизирах фотографията и съм безапелационна. Полицията ме спря да не влизам в двора, демонстрирах си персоналната карта и обясних, че пребивавам там. Тогава основен проверяващ служител на реда ми сподели, че имат заповед за претършуване и изземване на всичко, което те сметнат за належащо.

Иззети са преносимите компютри ни, моя и на брачна половинка ми, няколко флашки и 205 броя монети със сив метал. Аз обясних, че това са сребърни монети. В момента цялото това количество, което наподобява доста, показано от прокуратурата на купчинки, не коства повече от 1500- 2000 лв..

На фотографията се вижда още един доста остарял сейф, а в кутиите в него има бижута - обеци на щерка ми, 3-4 мои пръстена, в една от кутиите имаше няколко монети, още веднъж със сив цвят. Жълтите монети, 79 на брой, бяха от стая, а не от сейфа.

Тези монети са към 500-600 грама. Това за което приказва татко ми е за напълно други количества. Освен това тези монети не са разказани в протоколите, какви надписи имат, какъв брой грама са, от коя година са. Аз не съм специалист по злато. Това което откриха, при още един обиск в стаята, да е най-много 700 грама като количество. Аз не знам какви монети са давани на татко ми, с цел да знам какви му търсят. Няма по какъв начин да знам дали това е едно и също нещо.

Прочетох единствено определението за обиска, нямам копие от него, не ми е обещано. То в действителност е подписано от арбитър Антон Миталов. Името ми е познато от това което съм чувала за него, когато Съединени американски щати оповестиха името му.

През цялото време ми се обясняваше, че аз съм разследвана и упрекната и това се прави по досъдебно произвеждане. Много са дълги обвиняванията, те са за ОПГ, рекет и така нататък Това е по делото от предходната година.

Миналата година след много мощен афект, арест и побой над брачна половинка ми и многочасово бодърствуване, съм споделила неща против татко си, само че това дали аз се карам или помирявам с мой родственик не е мисля, че е от подобен интерес на обществото. Въпросът е, че това което ни се предизвиква ни кара да страдаме.

Златанова отхвърли да разяснява в конкретика изнесената информация в „ Осемте джуджета “ само че акцентира, че не споделя, че татко й Илия Златанов не е прав, както и, че му има вяра. За множеството неща знам, че са му се случили, случили са се и на мен, съобщи още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР