Когато се съхраняват правилно, храните остават безопасни и запазват своето

...
Когато се съхраняват правилно, храните остават безопасни и запазват своето
Коментари Харесай

Ето как да съхраняваме различни продукти правилно

Когато се съхраняват вярно, храните остават безвредни и резервират своето качество, хранителни субстанции и усет за доста по-дълго. Не забравяйте да съхранявате храните в верните контейнери, при вярната температура и за точния интервал от време. Правилното предпазване на храната ще понижи риска от хранително натравяне и ще понижи разноските ви, защото храната ви няма да се скапва толкоз бързо.

Лесно е храните да се изгубят в големите пространства на вашия ледник. За да запазите бързо развалящата се храна безвредно и отвън рисковата зона, би трябвало да я увиете и съхранявате вярно за подобаващ интервал от време. Разберете всичко за вярното запазване на храна в тази публикация:

Правилно менажиране на хладилника

От меса до сирена и останки, използвайте тези препоръки, с цел да сте сигурни, че съхранявате храните безвредно в хладилника.
Дръжте, при тази температура бактериите, които скапват храната, порастват постепенно. Купете термометър за ледник и го съхранявайте вътре с цел да може да следите температурата. Съхранявайте всички храни опаковани или в покрити контейнери. Оставете храната в нейната опаковка, в случай че опаковката не е раздрана. Ако би трябвало да опаковате още веднъж, запечатайте добре контейнерите за предпазване, с цел да предотвратите загубата на влага и абсорбирането на миризми.Избягвайте да претоварвате хладилника си, тъй като студеният въздух се нуждае от място, с цел да циркулира. Освен това обмисляйте какво ще вземате от хладилника и не го оставяйте отворен дълго време.Веднъж седмично почиствайте хладилника. Изхвърляйте всевъзможни съмнителни храни, вместо да рискувате хранително отравяне. Когато се съмнявате - изхвърлете го!Ако храната е плесенясала, изхвърлете я в торбичка или опаковка, с цел да не се популяризират спорите на плесен. Почистете контейнера и хладилника или килера, с цел да премахнете спорите на плесен. Проверете предмети, които плесенясавалата храна може да е докоснала, тъй като мухълът се популяризира бързо върху плодовете и зеленчуците.Най-добрия метод постоянно да имате прясна храна в хладилника е да посещавате по-често магазините, само че да купувате по-малки количества. Например, в случай че прегледате - може да намерите страхотни понижения, това ще ви помогне да се възползвате от другите за всяка седмица отстъпки. Като да вземем за пример тази седмица ще намерите скариди, суши и сьомга на понижение.
Месо, птици и риба

Съхранявайте опаковките със сурово месо, домашни птици и риба в обособена найлонова торбичка, купа или кутия на най-ниския рафт на хладилника. Това защищава соковете от капене върху други храни, а най-ниският рафт нормално е най-студеният. Използвайте прясно месо, домашни птици и риба в границите на няколко дни. Хвърлете тези с неприятна миризма, лепкава или лигава повърхнина или може би с смяна в цвета.

Яйца

Яйцата ще останат по-свежи по-дълго, в случай че ги държите в картонената им кутия, а не в тавата за яйца или рафта на вратата. Използвайте пресни яйца в границите на.

Плодове и зеленчуци

Охладете бързоразвалящите се плодове и зеленчуци като горски плодове, маруля, гъби и билки. Измивайте пресните артикули директно преди приложимост и подсушете добре всички пресни артикули с хартиена забрадка след измиване.

Съхранявайте продуктите в по-хрупкави кошчета в хладилника. Това спомага за задържането на влагата. Ако е допустимо, дръжте плодовете настрана от зеленчуците, тъй като плодовете отделят, който може да редуцира живота им на предпазване. Охладете нарязаните, обелените или варени плодове и зеленчуци.

Пресни млечни артикули

Охладете всички млечни артикули неотложно и за предпочитане в задната част на хладилника, тъй като е по-студено. Покрийте добре, с цел да не поемат други миризми. След като млякото се излее, в никакъв случай не го връщайте в истинския му резервоар, тъй като може да бъде нечисто с външни организми, които предизвикват повреждане и хранително отравяне.

Зърнени храни и консервирани храни

Ако се съхраняват вярно в херметически затворени контейнери, множеството пълнозърнести брашна и ястия ще се съхраняват от 1 до 3 месеца на студен и изсъхнал рафт в килера или 2 до 6 месеца във фризера. След като консервираните храни са отворени, прехвърлете ги в чист, затрупан съд, преди да ги охладите. Можете да охладите отворени консервирани храни в кутията, в случай че са покрити, само че усетът им може да се промени.

Изхвърлете всички останки след четири дни

Отстранете колкото е допустимо повече въздух от торбичките за предпазване, с цел да запазите храните свежи по-дълго. Колкото по-малко боравите с храна, толкоз по-добре. Охладете бързо и вярно, с цел да намалите риска от хранително отравяне. Никога не размразявайте и не мариновайте храни на плота. Освен това хвърлете храни с изминал период на валидност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР