Когато се разхлабват някакви мерки или се правят по-стриктни, човек

...
Когато се разхлабват някакви мерки или се правят по-стриктни, човек
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Предствителите на бизнеса не са по - важни от общественото здраве

Когато се разхлабват някакви ограничения или се вършат по-стриктни, човек би трябвало да го прави на база научни доказателства. СЗО е казвало това би трябвало да става мярка по размер. Комуникация на риска у нас липсва – обществото би трябвало да бъде въвлечено в това за какво се прави едно или друго – това, което следим сега е липса на такава връзка, което води до нараснало съмнение към взетите ограничения. Това сподели пред Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представител на офиса на СЗО за България.
" Комуникацията с браншовете би трябвало да е един непрекъснат разговор. Но представителите за бизнеса не са по-важни от публичното здраве. И това, което се употребява като мотив, че в нощните заведения ще се съблюдават ограничения на отдалеченост и можели да банкрутират, не е годно. Не се оказва помощ в битката с COVID-19 ",каза още специалистът.
" Едната причина за неспазването на ограниченията е недобрата връзка, пренасищането с послания и старания, умората. Много хора си помислиха неправилно, е с идването на лятото вируса ще изчезне, а се случва тъкмо противоположното и е много мъчно за човешкото схващане да го одобри. Не е минало. Това е пожелателно мислене. И резултатът му е интензивното увеличение на ново диагностицираните в Западните Балкани и главно в Латинска Америка и Съединени американски щати, където има внезапно нарастване на заболелите ", сподели още Околийски.
Сериозен спад на заболеваемостта от ковид като %, има и повече оздравели от инфектирани
Очаквайте детайлности.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР