Когато се опитваме да отслабнем, знаем че консумацията на протеини

Когато се опитваме да отслабнем, знаем че консумацията на протеини ...

10 зеленчука, подходящи за отслабване.


Когато се опитваме да отслабнем, знаем че консумацията на протеини е важна, за да се чувстваме сити, да имаме енергия за спорт и да горим излишните мазнини. Свързваме протеините само с животинските източници като яйца, месо и риба. Не бива да забравяме, че има и растителни, които е важно да добавим към диетата си. Те обогатяват менюто ни с хранителни елементи и помагат в отслабването.

Днес от рубриката на Az-jenata„Здраве и красота“споделяме 10 растителни протеина за вашата диета.

Броколи

Ако спазвате диета, добавете към менюто си тези зеленчуци. Броколите спадат към групата на сложните въглехидрати. Те са богати на фибри, протеини и други детоксикиращи съединения. Поради високото си съдържание на вода, осигуряват и ситост, запълвайки стомаха.

Спанак

Спанакът е един от най-богатите на протеини зеленчук. В 100 г суров спанак се съдържат около 2,3 г протеини. За тези от вас, които тренират редовно (и не само), спанакът е подходящо допълнение към печеното парче месо. Той ще ви осигури енергия и необходими витамини и минерали.

Грах

Зеленият грах е суперхрана, тъй като ни осигурява много антиоксиданти. Според проучвания граховият протеин спомага за осигуряване на ситост и намаляване на апетита.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg