Когато се чувстваме стресирани и претоварени с работа, музиката може

...
Когато се чувстваме стресирани и претоварени с работа, музиката може
Коментари Харесай

Как музиката подобрява тялото ни?

Когато се усещаме уплашени и претрупани с работа, музиката може да се притече на помощ, като удобният резултат е незабавен – покачва се продуктивността. Слушането на музика освен усъвършенства паметта ни, само че може да бъде от изгода и в битката със болесттите. Ето по какъв метод една от обичаните действия на множеството от нас благоприятства цялостното ни положение.

Помага да отслабнем
В данни на изследване, което е дело на откриватели от университета „ Брунел “ в Лондон, се показва, че слушането на музика може да усъвършенства тренировката, което да докара и до по-добри резултати.
Темпото и ритъмът обаче би трябвало да подхождат на скоростта на придвижване и интензивността ни, с цел да има оптималната изгода.

Може да докара до оргазъм
Когато планираме да се отдадем на любовни милувки, е добре да помислим и за музикалния акомпанимент. Причината е, че музиката има силата да ни докара до оргазъм. Специалисти разясняват, че тя води до кожен оргазъм, който провокира мощно чувство и може да се усети по цялото тяло. Така се стига до изпотяване и в някои случаи до възбуденост и оргазъм.

Подобрява качеството на съня
Оказва се, че релаксиращата класическа музика работи като сполучлив, на ниска цена и безвреден метод за лекуване на безсънието. Липсата на съответен сън нарушава действието ни денем, тъй като води до отмалялост, безсилие и меланхолия.

Музиката освен намалява интензивността в симпатиковата нервна система, само че също по този начин води и до разпределяне на мускулите и успокоява мозъка. Освен това понижава и възприятието на тревога, равнищата на кръвното налягане, резултатът от което е по-добър нощен сън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР