Когато разговорът се насочи към темата кой може да последва

...
Когато разговорът се насочи към темата кой може да последва
Коментари Харесай

Хелън Гарнър, най-голямата австралийска писателка, която твърде много тепърва ще четат

Когато диалогът се насочи към тематиката кой може да последва Патрик Уайт и да стане вторият австралиец, спечелил Нобелова премия за литература, нормално изскачат две имена: Питър Кери и Джералд Мърнан. Но в случай че се съди по неотдавнашния прилив на интерес към нейните занимателни, елегантни романи и незаличими творби на нехудожествената литература, рационалните пари може да са напълно върху друга авторка: Хелън Гарнър.

Писатели, в това число Кейт Аткинсън, Дейвид Никълс и Джулиан Барнс, са фенове; този месец три нови издания на нейните книги ще се появят в Обединеното кралство. „ Работата на Гарнър ... непрекъснато упорства за връзката сред писането за живота и разбирането му “, написа критикът Джеймс Ууд в есе от 2016 година Тя може да е най-великият австралийски публицист, който прекалено много от нас занапред ще четат.

Което води до явен въпрос: дали самата Гарнър, в този момент на 81 години, желае интернационалният интерес да е настъпил по-рано? „ Не, тъй като не знам какъв резултат би имало върху...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР