Когато Ръсел Ръсти“ Воуман за първи път участва в дръзки,

...
Когато Ръсел Ръсти“ Воуман за първи път участва в дръзки,
Коментари Харесай

Героят от 101 ескадрила на RAF Ръсти умира на 100 - запомнен като дръзка легенда

Когато Ръсел „ Ръсти “ Воуман за първи път взе участие в дръзки, спиращи сърцето бомбардировки над нацистка Германия, той не беше нищо повече от момче, цялостно с бравада.

Когато умря предишния месец, той беше един от последните водачи на командването на бомбардировачите с най-опасните задания през Втората международна война. И за тези, които участваха на възпоменателната работа за ветерана предходната седмица, не беше изгубено, че той беше единствено един месец неукротим да навърши 101 - номерът на ескадрилата за специфични отговорности, в която е служил. Това, че Ръсти даже е оживял във войната, да не приказваме, че е доживял до 100-тата си годишнина, единствено по себе си е удивително.

Продължителността на живота на един характерен авиатор в 101 ескадрила е единствено шепа полети. Техните бомбардировачи Lancaster бяха оборудвани със специфичен уред, който търсеше и по-късно заглушаваше вражеските радиопредаване. Но това също по този начин разреши на немското Луфтвафе да ги наблюдава и нападна и ескадрилата пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР