Когато пристигат на плануваната екскурзия в Ирландия след дълъг път,

...
Когато пристигат на плануваната екскурзия в Ирландия след дълъг път,
Коментари Харесай

Как да открием скрити камери в жилище под наем

Когато идват на плануваната екскурзия в Ирландия след дълъг път, семейство Баркър от Нова Зеландия ги чака неприятна изненада. Те откриват, че в къщата, която са наели през Airbnb, има конфигурирани скрити камери.
 5 от най-хубавите места за Airbnb настаняване за 2023 година
7 милиона оферти от Airbnb и едно от най-хубавите в топ 5 е в Европа

Ето какво е мнението на потребителите на платформата

Макар това напълно да не е всеобща процедура в домовете, отдавани чартърен в платформата, Airbnb в последна сметка вземат решение категорично да забранят използването на камери за сигурност във всички парцели, които се отдават чартърен при тях.

" Налагаме тези промени след съвещания с гостите, домакините и специалисти по персоналната цялост. Ще продължим да търсим противоположна връзка, с цел да знаем, че разпоредбите ни работят в интерес на световната общественост ", разяснява Джунипър Даунс от Airbnb в изказвания в блога на платформата.
 Снимка 475901

Тя акцентира, че болшинството от парцели са заявили, че не употребяват камери, което значи, че смяната ще касае дребен брой отдаващи чартърен. Те имат време до края на април да отстранен камерите.

До момента позволяваше камери в общи пространства като всекидневна, кухня, само че въпросните устройства би трябвало да са забележими и категорично упоменати в информацията за парцела. Камери в спални и бани в никакъв случай не са били разрешени.
 Снимка 468735

Семейство Баркър въпреки всичко дава няколко съвета по какъв начин да проверим за камери в жилището, което сме наели при пътешестване. Когато загасим всички светлини в помещението, употребяваме фенерчето на смарт телефона, с цел да открием дребни отразяващи повърхности, които биха могли да са скрити камери. Съществуват и мобилни приложения, които откриват скрити камери.

Най-честите места, където камерите може да са маскирани, са гръбчета на книги, огледала, детектори за пушек, лампи, стайни растения, пишат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР