Когато през септември миналата година се появи трейлърът на Вавилон,

...
Когато през септември миналата година се появи трейлърът на Вавилон,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от „Вавилон“ с Брад Пит и Марго Роб

Когато през септември предходната година се появи филмовият откъс на " Вавилон ", останахме с усещането, че ще гледаме филм, в който надали не от самото начало ще царят купони и всичко ще е в духа на репликата на Марго Роби: " Ако имах пари, щях да ги разходвам единствено за развлечение. Не за скучни неща като налози. Искам всички да купонясват до безспир. "

Всъщност, заниманието в действителност го има в огромна част от кино лентата, изключително първоначално. Ето и доказателство: още в първата сцена Мани Торес (Диего Калва) - американец с мексикански корени, който има вяра, че киното е по-голямо от живота - се пробва да закара слон на холивудско празненство.

А въпросното празненство се оказва в действителност диво - с изключение на същинския слон, в него са забъркани безобидни и приятни неща като музика и танци, само че и покваряващите алкохол, опиати и секс. На същото диво място се срещаме и с хубавицата Нели ЛаРой (Марго Роби), която е мощно окуражена да стане актриса. А с... дано я назовем харизматичността си, тя незабавно притегля вниманието на Мани.
 Снимка 603196
Източник: Форум Филм България

Пак там се срещаме и с общителния Джак Конрад (Брад Пит) - звезда на нямото кино (и началник на Мани), който е на път да напусне третата си брачна половинка и да продължи да прави блестящи функции. Но времената и настроенията в киноиндустрията имат други проекти за него.
 Снимка 603203
Източник: Форум Филм България

Действието във " Вавилон " се развива в края на 20-те и началото на 30-те години на XX век - интервал, в който промишлеността прави прехода от нямото кино към озвучените филми. Време, в което Холивуд ще остане вечно вълшебен, блестящ и обхванат от разточителни празненства, само че и плевел, абсурден, белязан от безгранично разсипничество, несдържан крах и безнравственост.
 Снимка 603204
Източник: Форум Филм България

В тази добре смазана машина Нели ЛаРой и Мани Торес са ценени, само че нито повече, нито по-малко от техниката и оборудването на снимачната площадка. Именно поради това те ще схванат от първо лице, че огромното кино е резултат от труд, твърдоглавие, разрушени фантазии и доста шанс. Естествено, двамата се завъртат в любовна история, която обаче остава леко настрана от действието във " Вавилон ". А по този начин ще остане място да забележим залязването на една същинска холивудска звезда, неприятностите, които съвсем постоянно вървят ръка за ръка с бързата популярност, и триумфа, който от време на време не е реализиран за сметка на любовта.
 Снимка 603208
Източник: Форум Филм България

Но сюжетът на " Вавилон " е надалеч по-сложен от този на елементарна любовна драма. Филмът е роман за суровата действителност на промишлеността, където царят егоизъм и саморазрушителност. В същото време е пъстър, шармантен, цялостен с герои с дълбоки човешки истории, вдъхновяваща музика, доста танци, опиати, секс, обич и изменничество.

Затова и откакто го изгледахме, думите на режисьора Деймиън Шазел не стопират да звучат в съзнанието ни - че " Вавилон " е " любовно писмо към киното и писмо на омразата към Холивуд ".

" Вавилон " е по кината от 20 януари
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР