Когато преминавате от летни гуми към зимни гуми, е важно

...
Когато преминавате от летни гуми към зимни гуми, е важно
Коментари Харесай

Как най-точно да измерим налягането в гумите

Когато преминавате от летни гуми към зимни гуми, е значимо да уцелите вярното налягане. Оказва се, че това не е толкоз елементарно да се направи с стандартен компресорен манометър. Експеримент на " За Рулем " коментира обстановката.
По време на един тестванията е открито, че общоприетите компресорни манометри демонстрират неправилни стойности!
Референтният манометър, обвързван към работещ компресор, демонстрира 2.0 bar, само че незабавно щом компресорът спре, налягането пада до 1.8 bar. Експертите мерят с калибриран манометър, който демонстрира същата стойност. Така множеството гуми, напомпани на бензиностанция са с към 0,2 бара по-меки.

Когато компресорът е изключен, въздушният поток става нулев и налягането в цялата система се изравнява - тогава доста по-точно може да се оцени налягането с манометъра на компресора, само че тези манометри не всеки път са точни, по този начин, че е добре да имате собствен, обособен от компресора манометър. Имайки това поради, гумите би трябвало да се помпат съгласно някои простички правила.

Свържете вярно накрайника към вентила. Необходимо е да се обезпечи най -плътното прилепване.
Помпайте гумата с дребен ресурс от 0,2-0,3 бара.
Измерете налягането с прецизен (не този, вграден в компресора) манометър непосредствено върху колелото.
Върнете естественото налягане посредством изпускане на непотребния въздух от гумата.
Имайте поради, че продължителното шофиране с незадоволително напомпани гуми ще докара до ускорено изхабяване на страничните елементи на протектора, а несъразмерното им напомпване до изхабяване на централната част на протектора. Освен това с меки гуми колата харчи повече, а с пренапомпани сцеплението понижава и спирачният път се усилва.

Препоръчителното налягане в гумите за разнообразни условия на работа нормално е посочено на специфичен стикер, ситуиран на В-колоната или в предната част на отвора на шофьорската врата. Добре е обаче да надвишите оказаната цифра с 0.1 бара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР