Когато преди два дни поискахме оставката на военния министър Стефан

...
Когато преди два дни поискахме оставката на военния министър Стефан
Коментари Харесай

Коментатори ядосани. Искат да бъде изгонена руската посланичка

„ Когато преди два дни поискахме оставката на военния министър Стефан Янев, всички сметнаха, че това е някакво подчертаване. Масовата аудитория се хвана за това, че той не бил споделил думата „ война “, а „ интервенция “. Разбира се, че това е безумство, само че в изявленията на Янев имаше и други доста притеснителни неща. Той споделя, че няма потребност да следваме проевропейска политика “, разяснява пред бТВ политическият пиар Арман Бабикян.

„ Сега сме в окоп. Когато някакъв човек е споделил, че пръстът му е на копчето, ти си във война “, сподели още Бабикян.

„ Обикновено в сериозни обстановки си проличава кой кой е. Дори Стефан Янев да се е справил като длъжностен министър, в този момент, когато трябваше да покаже не просто политическа визия, а преданост към държавната политика и политиката на нашите съдружници, той ерозира доверието към себе си. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО – това са нашите съдружници. Нито Русия, нито Беларус са наш съдружник “, твърди Борислав Цеков от Института за съвременна политика.

„ Нещата не свършват със Стефан Янев. Това, което направи неприятно усещане, е методът, по който беше заменена кандидатурата на Тодор Тагарев в последния миг. Нямам информация по какъв начин е протекла полемиката, само че доколкото чуваме преразкази, е било опция от страна на Българска социалистическа партия, заплашвайки кабинета “, счита Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

По думите му България е най-пропутинската страна в Европа.

„ През 2019 година имахме 62% утвърждение на Путин. По-голямо утвърждение има единствено в Русия. Сега се случи нещо доста забавно. 2020-2021 година стартира смяна. Вчера данните, които бяха оповестени, са, че за първи път имаме превръщане на тренда и повече хора не утвърждават Путин. Одобрението е към 30%, което е съвсем двоен спад “, разяснява Безлов.

Според Арман Бабикян съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде експулсирана, откакто назовава ръководещите ни и нас самите „ подлоги “. По думите му един посланик не може да си разреши този език.

Според Борислав Цеков най-малкото, което може да се направи, е тя да бъде извикана в Министерство на външните работи за пояснение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР