Когато правителството стане факт, ще говорим за приоритетите на Министерството

...
Когато правителството стане факт, ще говорим за приоритетите на Министерството
Коментари Харесай

Новият военен министър: Тепърва ще се запозная с договорите за доставки

Когато държавното управление стане факт, ще приказваме за целите на Министерството на защитата и на държавното управление. Това сподели пред публицисти номинираният за длъжностен министър на защитата и сегашен заместник-министър Атанас Запрянов.

Когато президентът издаде съответния акт и влезе в действие, ще приказвам, уточни Запрянов. Аз съм във вътрешността в системата, взел участие съм в цялостното отбранително обмисляне, което върви до момента. Единственият бранш, който не е бил на моето внимание в непосреден надзор, е на инфраструктурата и договорите за доставки, изясни той. Това е едно направление, с което ще би трябвало да се срещна, с цел да имам цялостна картина, добави Атанас Запрянов и сподели още, че номинацията е голяма отговорност.

Заместник-министърът взе участие в отбелязването на деветата годишнина на Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране на бедствия, написа Българска телеграфна агенция. 

Запрянов е служил в свързочни войски, на 16 април ще навърши 74 години. Възпитаник е на Висшето национално военно учебно заведение „ В. Левски " – гр. Велико Търново и е отличен като отличник на випуска. През 1982 година придобива магистърска степен по военно дело във Военна академия по свръзките „ Будьони ", Санкт Петербург, Русия, приключва с отлична тапия и златен орден. Магистър е по „ Стратегическо управление на въоръжените сили " в Генерал-щабния факултет на Военна академия „ Г. С. Раковски " от 1995 година

На 19 август 1996 година е назначен за шеф на ръководство „ Свръзки и електроника " на генщаба, а от 1 септември 1997 година е назначен за първи заместник-началник на ръководство „ Комуникационни и осведомителни системи " на Генерален щаб на Българската войска.

Запрянов е и някогашен боен представител на Българската войска в Делегацията на Република България към НАТО считано от 1 юни 2006 година На 19 януари 2007 година е назначен за представител на началника на Генералния щаб на Българската войска във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз.

През 2010 година Запрянов минава в запаса. От 2010 до 2013 година е консултант в кабинета на министъра на защитата в първото държавно управление на Бойко Борисов.

На 5 юли 2015 година е назначен за заместник-министър на защитата във втория кабинет на ГЕРБ. Тази позиция заема и при министър Тодор Тагарев.

Работата на Запрянов е директно обвързвана с модернизацията на армията. Като има интензивно присъединяване както при покупко-продажбите за самолетите F-16, по този начин и за бойните машини " Страйкър ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР