Когато подавах оставката си смятах, че така е морално и

...
Когато подавах оставката си смятах, че така е морално и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Нищо не се е променило в морала ми, промени се ситуацията след оставката ми

Когато подавах оставката си смятах, че по този начин е морално и почтено. Дадох излаз разногласията в партията да се решат по най-хубавия метод. По две аргументи я отдръпнах. Моята неточност е, че не реших вярно събитията. Започна търговия за Българска социалистическа партия. Започнаха лобита, групи и предприемачи да си вършат проекти, да си излъчват претенденти, започнаха да се притискат хората. Видях, че всичко, което правехме се разсипваше. Не допусках, че всичко това ще се случи. Втората причина бе реакцията на членовете и симпатизантите на партията. Това залови водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

„ Първоначално в партията имаше ступор, последва яд. Започнаха цели групи членове да напущат партията и да връщат партийни книжки “, разкри тя.

"Всичко това ме тормози. Дадох си сметка, че това което градихме три години е пред разпад. Моята оставка щеше да донесе доста ниски равнища на доверие и то преди локалните избори. Имах два избора пред себе си - да подам оставка и да се съсипе партията като съпротива и да си живеем в тирания, да остана водач и минимизирам вредите от решението ми, съзнавайки, риска, който поемам “, разяснява водачът на социалистите.

„ Нищо не се е трансформирало в морала ми, промени се обстановката след оставката ми. На социалистите желая да им кажа, че им благодаря и са извънредно почтени хора. Въпреки компликациите, те не си продадоха достолепията “, съобщи Корнелия Нинова.

За да онагледи по какъв начин са притискани делегати на Българска социалистическа партия, Нинова изнесе един случай. При него пратеник с заем е бил викан в банката и му е казвано, че ще има проблеми с заема, в случай че не гласоподава по избран метод.

„ Всичко ще преглътна, само че няма да приема Българска социалистическа партия да я обезличат и завладяват от вътрешната страна. Още при настоящ ръководител се изявиха новите претенденти за ръководители. Затова споделих да изчакат. Вчера получих доста мощна поддръжка от Конгреса. Бях се обезверила, само че получих нова сила и мощ “, показа Нинова.

„ Не ме е било боязън, безапелационна бе Нинова. Ще направя всичко допустимо, с цел да спре хаосът в Българска социалистическа партия и да се готвим за локалните избори. Имаме вероятност като партия, увери тя. Много пъти съм правила опит да спра вътрешните несъгласия в Българска социалистическа партия, само че се продънвам. Спорът не е идеалогически. Това са сътрудници, наранени от промяната в партията. Все още диря решения “, акцентира Корнелия Нинова.

"Плащаме цена за минали неточности. До ден-днешен сме упреквани за целувката с Местан. Ще си носим тази тежест и ще би трябвало да потвърждаваме, че се променяме ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя предвижда, че в ГЕРБ занапред следва обстановка, като тази, която е изживяла Българска социалистическа партия. Ситуацията в Народното събрание е изменена.

Партийната дотация не би трябвало да става един лев, тъй като това ще е краят на многопартийната система и началото на диктатурата на една партия., предизвести Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР