Когато пилотът на малкия самолет модел Чесна 208 (Cessna 208)

...
Когато пилотът на малкия самолет модел Чесна 208 (Cessna 208)
Коментари Харесай

Да презимиш самолет, когато си само неопитен пътник, а пилотът е припаднал

Когато водачът на дребния аероплан модел " Чесна 208 " (Cessna 208) се качва на борда, надали е предполагал, че не той, а един от пасажерите ще би трябвало да приземи машината.

По време на полета от Бахамите до Флорида обаче му прилошава и припада. Ситуацията, за благополучие, се развива наред.

Това става допустимо с помощта на взаимните старания на единия от пасажерите, Дарън Харисън, и диспечерът Робърт Морган.

Разговорът посред им по време на случката е записан и от него излиза наяве, че на борда се е развила " сериозна обстановка ".

Пътникът съумява да се свърже с контролната кула, от която се следи въздушното придвижване, и изяснява, че водачът е изпаднал в безсъзнание.

Диспечерът Робърт Морган през това време е в отмора, само че когато негов сътрудник го осведоми за тревожната обстановка, незабавно се захваща назад за работа.

Използвайки карта на пилотската кабина на самолета, стартира да дава указания на пасажера по какъв начин да ръководи.

Дарън Харисън, който като елементарен пасажер, няма какъвто е да било опит в пилотирането, първо е трябвало да насочи курса на самолета към пистата, да понижи мощността и да го спусне за кацане.

Докато следва всички тези стъпки, той съумява да резервира цялостно успокоение и напълно сполучливо да извърши задачата си да избави полета, написа BBC.
 Снимка 574514
 

На борда на дребния аероплан е имало единствено още двама индивида. Това обаче въобще не омаловажава дейностите на Харисън. Все отново е бил пасажер, освен това без каквито и да било знания за хвърчене, само че пък смелостта, която демонстрира, почтена за овации.

Като тези, които българите сме си трансформирали в традиция при кацането на всеки аероплан, на който се качим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР