Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да

...
Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да
Коментари Харесай

10-те топ туристически града, в които е много вероятно да ви оберат

Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да си пазите джобовете.

Дори и да сте осведомени с метода на деяние на обирджийте във вашата страна, на открито те работят друго и могат да ви изненадат.

Сайтът за пътешественици TripAdvisor сформира лист с 10-те топ туристически града, в които е доста евентуално да ви оберат.

1. Барселона, Испания

Там грабежите се практикуват като спорт. Над 7,5 млн. туристи са посетили Барселона през 2014 година, съгласно данни на „ Barcelona Turisme ”. Ла Рамбла – известната пешеходна улица и известна туристическа атракция, е мястото, на което би трябвало да бъдете изключително деликатни.

2. Рим, Италия

Пълен с исторически забележителности и културни горещи точки, Рим притегля милиони туристи всяка година. За страдание, до момента в който се снимате пред Колизеума може да останете без телефон, фотоапарат или портфейл.

3. Прага, Чехия

Тълпи от хора по тесните калдъръмени улички всяка година остават без скъпите си движимости.

4. Мадрид, Испания

Вторият испанския град в листата. Мадрид е бързо разрастващ се и забързан град. Почти всяко място в испанската столица се свързва с нараснал риск от джебчии.

5. Париж, Франция

Най-уязвими сте към Айфеловата кула, Лувъра и метрото.

6. Флоренция, Италия

Ако се взирате дълго време в скулптурата на Давид на Микеланджело, възможностите да остане без портмоне са големи.

7. Буенос Айрес, Аржентина

Аржентинските джебчии употребяват специфичен номер, прочут като „ номерът с горчицата ”. Опитните крадци ви нацапват с малко горчица по рамото, с цел да наподобява като че ли е птича работа, а чужд другарски глас предлага да ви почисти. Дръжте деликатно чантата си, с цел да избегнете заплахата да останете без телефон.

8. Амстердам, Холандия

Градът е прочут като спокоен и другарски, само че това не значи, че сте в сигурност.

9. Атина, Гърция

Гръцката столица е цялостна с открити монументи и забележителности, което значи доста малко сигурност в най-натоварените места.

10. Ханой, Виетнам

Старата част на града е изпълнен с исторически монументи и завладяваща архитектура, комфортна за джебчиите и рискова за разсеяните туристи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР