Kогато оплодената яйцеклетка успешно се имплантира върху стената на матката,

...
Kогато оплодената яйцеклетка успешно се имплантира върху стената на матката,
Коментари Харесай

Важни неща, които трябва да знаете за бременността

Kогато оплодената яйцеклетка сполучливо се вгради върху стената на матката, дамата се разпознава като бременна. Една обикновено протичаща бременност има три триместъра, които траят приблизително четиридесет седмици.

Бременността се въздейства от доста фактори, които могат да доведат до късно или ранно начало на раждането.  

Здравословната бременност се характеризира с вярна и навременна грижа, което води до раждането на крепко бебе.

Бременността може да бъде открита посредством характерни признаци, които могат да се появят даже преди кръвен тест или тест за бременност. Превантивните ограничения като използването на контрацептиви, са ефикасно и налично превантивно средство, за тези които не желаят да забременеят.

Симптоми,  сигнализиращи бременност

Има редица признаци и признаци, които дамите изпитват даже преди да създадат тест за бременност. Някои признаци ще се появят в първите няколко седмици, до момента в който някои се появяват, когато бременността е напреднала.

Първият безапелационен симптом, че може да сте бременна, е пропуснат менструален цикъл. Това е един от главните признаци, че сте бременна, само че това не постоянно значи, че е правилно, изключително за дами, които имат нередовни интервали.

Съществуват и други здравословни положения, които могат да доведат до изгубване или забавяне на цикъла ви. Постоянното главоболие също постоянно се свързва с бременността. Главоболието е резултат от хормонален дисбаланс и е много мъчително.

Може да се появи и леко зацапване породено от процеса на имплантация, който протича седем до четиринадесет дни след оплождането.

Зацапването би трябвало да се приема съществено, защото от време на време демонстрира затруднения с бременността като предлежание на плацентата, импровизиран аборт или извънматочна бременност.

Други признаци

Наддаване на тегло, запек, конвулсии, киселини, бодърствуване, смяна в гърдите, меланхолия, болки в гърба, анемия, болки в тазобедрената става, акне, повръщане, диария и стрес са други признаци, които се появяват в началните стадии на бременността.

Въпреки това не е целесъобразно изказванията за бременност да се основават единствено на тези признаци, без да се ревизират със съответните проби.

Най-подходящите способи за инспекция дали сте бременна са потреблението на домакински тестов комплект или кръвен тест в лабораторията.

Етапи на бременността

Бременността приблизително се чака да продължи девет месеца или приблизително 40 седмици. Нормално протичащата бременност е разграничена на три етапи, а точно първи, втори и финален триместър. Всеки триместър се състои от отличителни стадии, които са обхванати както от майката, по този начин и от детето.

През първия триместър бебето се развива бързо с значими органи като гръбначния мозък, мозъка и други органи. През втория триместър се развива репродуктивната система на бебето и можете елементарно да идентифицирате пола, като употребявате ултразвук.

На този стадий можете да почувствате, че бебето може да се движи и да рита. В последния триместър бебето е изцяло завършено и даже може да усети избрани аспекти като светлина или мрачевина.

Всяка бременност се разграничава от миналата, само че развиването се реализира в границите на планувания интервал от време.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР