Чудите се дали сте бременна? Единственият начин да разберете със

...
Чудите се дали сте бременна? Единственият начин да разберете със
Коментари Харесай

Ранни симптоми на бременност: Ето какво да очаквате

Чудите се дали сте бременна? Единственият метод да разберете сигурно е като извършите тест за бременност.

Но има и ранни признаци на бременност, които могат да ви подскажат, че този благополучен миг е настъпил.

При някои дами, ранните признаци на бременност стартират през първите няколко седмици след зачеването.

Имайте поради, че доста от признаците при започване на бременността могат да наподобяват сходни на рутинните предменструални дискомфорти.

За да ви помогнем да разберете какво да очаквате, съставихме този лист от признаци, които нормално съпътстват бременността. ( 1 )

Какво да очаквате?

Бременността е най-вълнуващото време в живота на дамата, само че този интервал носи и своя дискомфорт, защото тялото ви се трансформира.

Докато преминавате през първият триместър на бременността, може да започнете да се чудите: Трябва ли да се усещам по този метод, или нещо не е наред? ( 2 )

Много признаци на бременността не са изключително приятни, само че желая да ви уверя, че са изцяло естествени. Повечето дами демонстрират признаци към 3-4 седмица или 5-6 гестационна седмица след зачеването. ( 3 )

Често срещани ранни признаци на бременност

Обаче всяка жена е друга. Такива са и нейните прекарвания от бременността.

Не всяка жена има идентични признаци и даже признаците могат да са разнообразни от една бременност до друга при една и съща жена.

Освен това, защото ранните симптоми на бременност често имитират признаците, които може да изпитате директно преди и по време на менструация, може да не осъзнаете, че сте бременна.

Ранни признаци на бременност

Вижте изложение на някои от най-често срещаните ранни признаци на бременността.

Трябва да знаете, че тези признаци могат да бъдат породени и от други неща с изключение на бременността.

Така че фактът, че забелязвате някои от тези признаци, не значи безусловно, че сте бременна. Единственият метод да разберете сигурно е с тест за бременност.

1. Пропуснат менструален цикъл

Както всички знаем, първият признак на една възможна бременност е неналичието или пропуснат менструален цикъл. Това може да се удостовери сигурно с един тест за бременност.

Но не всеки пропуснат или занимателен цикъл е признак на бременност.

Освен бременността, пропуснатият менструален цикъл може да се дължи на бързо напълняване или намаляване.

Хормонални проблеми, умора или стрес са други такива вероятности. Някои дами пропущат менструацията си, когато спрат да приемат противозачатъчни хапчета.

2. Гадене и повръщане

Гаденето и повръщането са измежду най-често срещаните ранни признаци на бременност. Почти всяка жена е горда притежателка на тези признаци (70–80%). ( 4 )

Обикновено те се появяват преди 9-та седмица от бременността. Тези признаци могат да бъдат съпроводени с нараснал вкус или липса на подобен.

Докато странното предпочитание за приемане на храна може да продължи през цялата бременност, за благополучие по-голямата част от гаденето и повръщането изчезват до края на първия триместър.

За момента, към момента не е ясно какво тъкмо провокира гадене и повръщане, само че това може да се дължи на нараснали равнища на хормона на бременността HCG.

Съществува доктрина, че гаденето и повръщането защищават бременните дами от потреблението на храни и питиета, които биха могли да бъдат рискови за тяхното бебе, само че няма информация за достоверността на това изказване.

Междувременно не забравяйте да се храните здравословно, тъй че вие ​​и вашето развиващо се бебе да получите съществени хранителни субстанции.

3. Подути или чувствителни гърди

Тези признаци на бременността, също са присъщи за началото. Това се случва заради задържането на течности, както и увеличението на размера на млечните жлези.

Количеството на мастната тъкан се усилва заради нарасналите равнища на хормоните на бременността. Много скоро след зачеването, зърната и ареолите потъмняват.

Други неща също могат да причинят промени в гърдите. Но в случай че измененията са ранен признак на бременността, имайте поради, че ще отнеме няколко седмици, с цел да свикнете с новите равнища на хормоните.

4. Умора и унесеност

Желанието за повече сън и отмора са постоянно срещано неразположение при ранна бременност.

Високите равнища на хормоните на бременността в частност прогестерона – могат да ви създадат сънливи. За благополучие този признак на бременността нормално отшумява след първия триместър.

Ако умората е обвързвана с бременност, значимо е да си почивате. Яденето на храни, богати на желязо протеини, може да помогне за компенсирането му.

Честите признаци на бременност оказват доста влияние върху физическото и психическото здраве на дамите при започване на бременността, като най-голямото влияние има върху по-младите дами. ( 5 )

Други признаци на бременност

Бременността носи със себе си промени в хормоналния баланс.

Голяма част от признаците при бременност идват от прогестерона. Той провокира разпределяне на гладката мускулатура в тялото ви, което води до доста от признаците на бременността.

5. Често уриниране

В началото на бременността прогестерона отпуска пикочните пътища. Докато бременността продължава, възходящата ви матка оказва напън върху пикочния ви мехур, което води до постоянно уриниране.

6. Подуване на корема и запек

Приемът на в допълнение желязо за попречване на анемия,  може да ускори тези признаци.

Прогестеронът също отпуска мускула в хранопровода ви, като разрешава на киселината да се оттича от стомаха в долния хранопровод, причинявайки киселини

Нарастващата матка утежнява този признак, като усилва натиска върху стомаха.

7. Недостиг на въздух

Около три четвърти от нас дамите постоянно ще усещат дефицит на въздух по време на бременност заради изместване нагоре на диафрагмата ви.

Не се тормозете, тъй като вие и вашето бебе получавате задоволително О2!

8. Промените в настроението

Бременните дами са известни с измененията в настроението и прочувствените промени. Те са породени от няколко разнообразни фактора: физически стрес от самата бременност, отмалялост, промени в метаболизма и хормоните.

9. Замайване

Замайването е един постоянно срещаните признаци на бременност, който се утежнява в последния триместър на бременността, защото матката се усилва и натиска върху вените също, връщащи кръв от краката ви.

Когато ненадейно измененията позицията си или се изправите, по-малко кръв тече към мозъка ви, което ви кара да се чувствате замаяни и неуверени.

Съвета към дамите е да вървят постепенно и да дават на тялото си задоволително време да се стабилизира, когато стои или седи.

10. Повишената пигментация на кожата

Повишената пигментация на кожата не се лимитира до гърдите ви. Други значими промени включват потъмняване на линията, която протича от корема до срамната кост и тъмни петна, които се появяват на челото и бузите. ( 6 )

11. Безсъние

И най-после, доста бременни се борят с безсънието. Това може да продължи през цялата бременност.

Гледането на по-малко телевизия директно преди лягане и топла вана може да помогне да се справите с безсънието.

Бременната жена може да има всички тези ранни признаци на бременност или единствено един или два от тях. Ако някой от тези признаци ви тормози, обърнете се към вашия доктор.

Кога стартират признаците на бременност?

Следните начални признаци и ранни признаци на бременността са единствено ориентир, както към този момент споменахме, всяка жена и нейнате бременост са неповторими.

Последният ви менструален цикъл се смята за седмица 1 от бременността, даже в случай че в действителност към момента не сте били бременни.

Поради тази причина първите няколко седмици, когато може да нямате признаци, също се регистрират за бременност.

  • Седмица 1 до 4: леки конвулсии и зацапване
  • Седмица 4: пропуснат цикъл
  • Седмица 4 и 5: отмалялост
  • Седмица 4 до 6: изтръпване или болки в гърдите, постоянно уриниране, отичане на корема
  • Седмица 6: промени в настроението
  • Седмица 8:  високо кръвно налягане
  • Седмица 9: мощна отмалялост и киселини
  • Седмица 8 до 10: интензивен сърдечен темп
  • седмица 11: промени в гърдите и зърната, акне, видимо наддаване на тегло

Добрата новина…

Бременността и тези признаци не престават единствено девет месеца – и доста от тези признаци ще приключат още по-рано. Съсредоточете се върху крайния резултат!

Гаранция, че ще си заслужава!

Прочети Още:
1. Важни неща, които би трябвало да знаете за бременността
2. Фолиева киселина: Ползи, Прием, Бременност, Храни, Дефицит и Странични резултати
3. Човешкото тяло

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР