Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже,

...
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже,
Коментари Харесай

Как да познаем лъжеца

Когато някой се пробва да скрие нещо или да излъже, нормално дава напълно къси отговори и пояснения, по опция едносрични. За да изкарате истината от подобен човек, би трябвало да го накарате да приказва.

Трябва да помните, че лъжецът непринудено се пробва да оправдае практичното си безмълвие даже когато никой не го разпитва за това за какво мълчи.

Лъжците и тези, които не желаят да разкрият цялата истина, нормално стартират отговора си с повторение на въпроса ви. Този трик се употребява за в допълнение време за обсъждане на лъжата.

Хората, които крият същинските си цели и планове, постоянно деликатно наблюдават реакциите на този, който ги разпитва. Лъжецът желае да разбере каква реакция провокира измислената от него история.

Изпечените лъжци при започване на описа си забавят ритъма на речта си, а в същото време обмислят по какъв начин да развият лъжата си. В момента, в който лъжата придобие приключен тип, те стартират да приказват бързо.

Лъжците, за разлика от хората, които не лъжат, постоянно употребяват в речта си откъслечни изречения – те стартират да дават отговор на въпроса и по-късно прекъсват фразата, като се връщат към началото на диалога, с цел да не я довършат.

Когато чуят противен въпрос, лъжците леко стискат устните си, поглаждат косата си и правят дейности, които са свързани с корекции на външния им тип.

Когато човек лъже, той жестикулира с ръцете си по посока към тялото си. Когато чуят сложен въпрос, честните хора се извръщат встрани, с цел да обмислят отговора си.

Лъжците, като предписание, се извръщат единствено за секунда или въобще не помръдват, изключително в случай че въпросът не изисква оптималната централизация от тяхна страна.

Ако желаете да се убедите в истинността на дадена история, би трябвало да накарате с въпроси разказвача да я повтори, само че в противоположен ред. Това е доста мъчно предизвикателство даже за изпечен измамник.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР