Когато нещо е заразно, означава, че може да се предава

...
Когато нещо е заразно, означава, че може да се предава
Коментари Харесай

Нещата, за които не сме и подозирали, че могат да бъдат заразни

Когато нещо е заразно, значи, че може да се предава и популяризира от един човек на различен. Обикновено свързваме това с заболяванията, само че и доста други неща могат да бъдат заразни. Като чувства, прочувствени положения, държание и дейности.
 Какво е йога на смеха и какви са изгодите от нея
Какво е йога на смеха и за какво е заразна

Днес се практикува в над 5000 клуба

Ето някои от тях, подбрани от Stars Insider - за част от които даже не сме и подозирали.

Усещане за мраз

Температурната болест е реалност. Според извършени проучвания, е открито, че е задоволително да погледнем някой, на който му е студено, с цел да се намали телесната ни температура. В едно изследване да вземем за пример, участниците са накарани да гледат видеоклип на човек, който потапя ръката си в ледена вода. Зрителите освен оповестяват, че им е студено, само че и действителната температура на ръцете им се намалява.
 Снимка 644002

Развод

Установено е, че при хората, чиито другари са разведени, вероятността самите те да се разведат се усилва със 75% - по отношение на тези, чиито другари са към момента женени.

Неинфекциозни заболявания

Незаразните заболявания са положения, които нормално не са породени от зараза и за които се счита, че не могат да се предават сред хората. Те се дължат на композиция от генетика, фактори на околната среда и метод на живот. Към тях спадат сърдечни болести, диабет, рак и затлъстяване.

от 2020 година на Канадския институт за проучвания твърди обаче, че незаразните заболявания в действителност могат да се предават. Изследването открива, че хората, страдащи от сходни болести, имат едно общо нещо: изменен - включващ микроорганизми като бактерии, гъбички и вируси. Т.е. някои незаразни заболявания могат да имат микробен съставен елемент и в случай че това е по този начин, могат да се предават посредством микробиотата.



Често държанието на различен човек, изключително наш непосредствен, може да повлияе на нас самите. Като в случаи на отвод от тютюнопушене. Установено е, че когато един човек откаже цигарите, вероятността хората от неговия кръг - семейство и близки другари - да създадат същото е към 36%. Подобен " резултат на вълната " се следи и при тези, които се пробват да отслабнат.
 Снимка 644004

Прозявка

Започваме да се освен, когато забележим някой различен да го прави. Това държание може да се появи даже единствено когато чуем или даже прочетем за прозявка. Някои проучвания обосновават това събитие като синхронизирано групово държание.

Смях

За смеха от дълго време знаем, че е инфектиран. Според психозите вероятността да се смеем с други хора е в пъти по-голяма, в сравнение с в случай че сме сами.
 Снимка 644005

Сърбеж

Вероятно всеки може да каже, че стартира да усеща сърбеж по кожата си, сега в който види по какъв начин някой настървено се чеше. Това се случва постоянно и даже не се лимитира единствено до хората. Експерименти с плъхове са стигнали до сходни изводи.
 Кариесите, неприятната джука хигиена и могат ли да бъдат заразни
Заразни ли са кариесите

И какъв брой рискови са целувките

Кариеси

Целувката с човек с неприятна джука хигиена постоянно не е потребна за здравето на устната ни празнина. Това е по този начин, тъй като бактериите, причиняващи кариеси, могат да попаднат и в нашата устата.

Лошо държание

Теория, известна като " теорията за счупените прозорци ", допуска, че деянията на престъпност, антисоциално държание и цивилен вълнения провокират сходно държание и го популяризират.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР