Когато настъпи зима и снеговалежът се задържи в прогнозата за

...
Когато настъпи зима и снеговалежът се задържи в прогнозата за
Коментари Харесай

Полезни съвети за почистване на сняг

Когато настъпи зима и снеговалежът се задържи в прогнозата за времето, би трябвало да сте подготвени да запретнете ръкави и да се справите с насъбрания сняг. Понякога количествата могат да се окажат проблематични, изключително в случай че не сте оборудвани с вярната тактика и снегопочистваща техника от Koledzhikov. Освен самоходен снегорин ще са ви нужни и няколко положителни тактики, с цел да се справите бързо и елементарно със снега. По-долу изброихме всичко, на което следва да обърнете внимание.
Научете по какъв начин се употребява снегорин вярно
Според доста от специалистите точно човешка неточност се корени в проблемите, които пораждат при потреблението на снегорин. Неправилната употреба освен ще докара до не толкоз добре свършена работа, ами може и да увеличи и риска от щета на машината. Затова е доста значимо, когато употребявате самоходен снегорин или пък снегорин от различен тип, да се запознаете добре с метода на приложимост и верните стъпки за употреба му.
Не чакайте да спре да вали
Друга постоянно срещана неточност при почистването на сняг е да чакате, до момента в който спре да вали. Понякога това може да отнеме доста време, до момента в който в това време на открито снежната завивка нараства. Много по-трудно се чисти сняг, когато снежната завивка е огромна, в сравнение с в случай че започнете навреме. Да, несъмнено не е прелестно да употребявате машината, до момента в който на открито продължава да вали сняг, само че пък ще съумеете да почистите много по-добре.
Подгответе се за зимата
Почистването на сняг със може да е по-лесно, в случай че предприемете няколко елементарни стъпки - да вземем за пример да подготвите пътеките в двора за идния дъжд. Направете оглед на мястото и премахнете огромни камъни, въжета, кабели и маркучи, които минават през маршрута за разчистване. Маркирайте периметър за разчистване, тъй че да сте оптимално прецизни.
Почиствайте по-малки сектори
Сигурно е изкушаващо да подхванете колкото се може повече сняг със снегорина в желанието си да свършите по-бързо с работата. Но това се оказва и един от най-сигурните способи да задръстите машината и да повишите риска от щета. А в случай че се замислите какъв брой време лишава да спирате и почиствате улея за сняг и други елементи, ще разберете, че е доста по-добре да сте деликатни. Желателно е да ползвате снегорина по-бавно, на по-малки сектори, тъй че да се понижи размера сняг, който минава през машината в даден миг. Работата се прави по-бързо, когато не би трябвало непрекъснато да спирате за разчистване. Освен това, като покривате по-малко повърхност, машината ще се оправя със снега по-ефективно.



 
Винаги слагайте ново гориво
Обърнете внимание на горивото, което употребявате за вашия бензинов снегорин. Винаги е целесъобразно да го източвате, когато приключите работа с машината за сезона, и да сложите ново гориво, когато отново ви е нужна. Добре е и да слагате по-мощно гориво, с цел да е по-безпроблемно стартирането на снегорина.
Презареждайте машината единствено когато не е била включена
Ако горивото в резервоара свърши, само че към момента има работа, най-добре изчакайте моторът да изстине изцяло. Все отново резервоарът е в непосредствена непосредственост, което прави процеса по наливане на гориво доста рисков. Експертите са безапелационни в препоръките си да изчакате 10 минути моторът да се охлади, преди да допълвате гориво в снегорина.
Не забравяйте за предсезонното обслужване на снегорина
Още преди да е завалял първия сняг за сезона, би трябвало да сте обслужили изцяло снегорина. Това включва обзор от експерт, който да се увери, че всичко по машината е наред. Най-често процесът по обслужване включва промяна на свещи, промяна на масло, инспекция и промяна на веригите. Консултирайте се с специалист, който да извърши обслужването на снегорина, в случай че не сте сигурни какво да вършиме.

Всички тези препоръки ще ви оказват помощ да почиствате снега пред дома си със снегорин по доста по-лесен и ефикасен метод. Не забравяйте да обърнете внимание на верните техники и тактики за справяне със сняг, с цел да си осигурите чисти пътеки.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР