Когато наближат избори в Република Северна Македония нещата стават неудържими.

...
Когато наближат избори в Република Северна Македония нещата стават неудържими.
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Трябва да сме по-остри спрямо провокациите от Северна Македония

Когато наближат избори в Република Северна Македония нещата стават неудържими. Изборите в Северна Македония ще бъдат извоювани от тази партия, която приказва най-яростно против България. Това заяви историкът проф. Кирил Топалов пред Българска национална телевизия за комплицираните връзки сред България и Република Северна Македония.

Историкът акцентира, че България не би трябвало да оставят провокациите на РСМ встрани, неговите упования са, че те ще се задълбочат. Техният европейски път е в наши ръце, тъй че българската позиция би трябвало да е по-остра по отношение на провокациите от РСМ. Реално РСМ в лицето на своите ръководещи не желаят да влязат в Европейски Съюз и вършат всичко допустимо България да не ги пусне, уточни Кирил Топалов.

По думите му мекият звук се налагал от страна на политиците от България и от българските учени. Щом ние не можем да намерим конструктивност, то какво да приказваме за политиците.

Топалов отхвърли всички обвинявания, отправени от РСМ по отношение на България за фашизма. В България фашизъм не е имало и страната ни постоянно е стояла настрани от фашистката идеология. Няма нищо по-недопустимо от това да ни назовават фашисти, само че в Република Северна Македония това работи, разяснява с нотка на страдание Кирил Топалов.

Той уточни, че колкото повече минава време, толкоз повече обществото на Северна Македония се надъхва и възпитава отрицателно по отношение на България. Тяхното общество е облъчено от нацистки вид агитация, съгласно Кирил Топалов.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР