Когато на лицето ти е изписана цялата сърдечност, която носиш,

...
Когато на лицето ти е изписана цялата сърдечност, която носиш,
Коментари Харесай

Михаела Филева: Предпочитам да живея в свят, в който хората обичат да се усмихват един на друг

Когато на лицето ти е изписана цялата искреност, която носиш, и същността ти цъфти с мириса на най-ароматното цвете, не се нуждаеш от спомагателни оръжия и непотребен възторг в общуването с някого. Михаела Филева е опияняваща – пее с усмивка, интелигентна е, чародейна. Изобщо тя е отражение на съвременността ни, само че не на онази грозната, която е с бастун, неуверена и бавна, а на възвисената – с идеали, с страсти и с отношение към света. Един прегърнат от Господ човек.

Знаеш ли от кое място ще започнем… По покана на NOVA присъствах на благотворителен концерт на Unicef в цирк „ Балкански “. Направи ми усещане, че ти беше измежду малцината със своя позиция, без да се съобразяваш с аутокю. Видно е, че си от младежите, които търпят развиване.

Благодаря за оценката и за комплимента. Истината е, че пристигам от Математическа гимназия и съм имала шанса да се образувам като персона в среда от знаещи и можещи, амбициозни младежи, измежду които беше по-срамно да не знаеш, в сравнение с да си зубър. По друг път ми се стече животът, по-различен от този на ординарния музикант може би. Нямам самооценката, че съм интелигентна, а по-скоро разсъдлива. В някакъв интервал имах комплекси поради това, че съм била подценявана.

Фактът, че си подценяван, ти носи преимуществото да бъдеш прелестно неочакван. Изпитвам наслаждение от това. Преди да се възприема и харесам такава, каквато съм, е имало интервал в действителност, в който са ме следили по отношение на външния тип, а не по отношение на това по какъв начин мисля и поддържам връзка.

А противоположният вид – да си била надценена, а ти да знаеш, че не можеш да се оправиш с нещото?  Фактът, че си подценяван, ти носи преимуществото да бъдеш прелестно неочакван.Да, само че то е било в напълно друг аспект. Преди 2 години ми се обадиха от кино студиа да повтарям анимационни филми. Това беше нещо, което в никакъв случай преди този момент не бях правила. Много желаех да скоча в предизвикването с голяма подготвеност и предпочитание да опитам нещо ново, да видя дали ще се получи. Нина, режисьорката, която тогава споделяше с мен, ми сподели: „ Знам, че ще се оправиш. Въобще не го мисли “. Поканиха ме без кастинг. Обаче ги помолих да създадем проба, с цел да са сигурни в поканата си, с цел да не се окаже, че са ме надценили. Направихме „ Овца или вълк “. Нямах самочувствието, че съм се справила добре, тъй като като правиш нещо за първи път, в действителност не разбираш механиката, в която то се случва. Дори и да е било ОК, е било инцидентно, а не въпрос на опит.

В началото на годината за повторно дублирах анимация, „ Смърфовете “, където към този момент ми беше по-комфортно със Смърфиета, тъй като знаех по какъв начин се основава гласче на геройчето, по какъв начин се прави интонацията, с цел да бъде задоволително атрактивно и забавно за феновете. Този път бях на кастинг и беше някак по-справедливо, когато ме избраха. Много ми харесва и желая да го върша още и още…

Страх те е било да не разочароваш някого ли?

Да, тъй като когато към мен идва покана, тя е с доверие, че сигурно ще се оправя, и то доста добре. В този случай, макар че се изучавам на това, даже ми заплащат, и не е редно да отчайвам. За мен е значимо нещата да бъдат довеждани до най-хубавия край, като задоволство, и да се гордея с резултата. Това е второто най-любопитно нещо, което мога да върша с гласа си – Voice acting.

Кое е първото?

Е, пеенето, де.:)

Значи е останало да ти се обадят за кино и спектакъл. Посоката е тази като че ли…

Ако това ми се случи, тъй като имах предложения за фотоси във филми и сериали, до този миг още веднъж нямам убеденост. На правилото „ Всяка жаба да си знае гьола “ съм. Въпреки че имам допир с актьорското майсторство: в Музикалната академия през целия курс на образование имахме такива занятия, правихме мюзикъли, спектакли.

Пеенето е моето нещо. Всичко друго би било мотив да ми става забавно. Достатъчно актьорство залагам във видеата, а и специалността ми е задоволително разнолика.

Вероятно е въпрос на проба, както при дублажа. Но ще вземе да ти хареса…

Тъкмо това щях да кажа: имам този проблем, че като пробвам нови неща, стартират да ми харесват, унасям се и отстранявам време, с цел да ставам добра в тях. Това не е проблем в действителност. Даже мисля, че е готино.

Ако не беше попаднала на Графа, мислиш ли, че нещата също щяха да ти се получат?

О, сигурно не по същия начин
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР