Когато минат години, дори десетилетия, и се обърна назад, какво

...
Когато минат години, дори десетилетия, и се обърна назад, какво
Коментари Харесай

Когато се обърнем назад: Всичко опира до 5 човешки качества

„ Когато минат години, даже десетилетия, и се обърна обратно, какво ще има? Какво ще бъде последвало от моя път? “

Всички сме си задавали този въпрос най-малко един път. Всеки би желал животът му да бъде логичен и работлив. Понякога не всичко зависи от нас самите, би трябвало да признаем. Затова не трябва преждевременно да съдим хората. Резултатите от живота на индивида са цялост от неговия темперамент, от възпитанието, което фамилията му е дало, от фантазиите му, труда и от огромна доза шанс - какви хора ще срещне, в какви обстановки ще се озове. Важно е и как той ще интерпретира тези обстановки и хора. 

Но всеки може да се обърне обратно и да почувства, че е живял свястно, единствено в случай че е прекарал дните си, уповавайки се на пет огромни човешки качества. Може би най-големите. Това счита блогърът Марк Черноф от marcandangel.com. Той споделя, че тези 5 качества са следните:

1. Кураж.  Страхът е най-големият апаш на благополучие, напомня създателят. Страхът е родител на това да се предадеш. Той се промъква през затворени порти и ни ограбва от решимостта и способността да доведем нещата до дъно. И по-късно да се почувстваме по-добре. Смелостта, въпреки това, е неговият противовес. Тя го провокира, дава му отговор и непрекъснато го държи под надзор. Позволява ни да провокираме себе си, да излизаме от зоната на комфорта си и да се насочваме към нови хора и обстановки. Да прегърнем живота с всичката му болежка, безспирни провокации и невероятни, неописуеми наслади.

2.Търпение . Колко щастливи са нетърпеливите хора? Отговорът е явен, те не са. Нетърпението и възприятието за непрестанна прибързаност и тревога затормозяват щастието. Така се случва незабавно щом се появят, а обикновено го вършат, когато стартираме да усещаме загуба на надзор. Човек постоянно би трябвало да осъзнава, че нищо не е 100% под неговия надзор. Никога не би трябвало да се вкопчваме и постоянно би трябвало да знаем, че всичко е краткотрайно. И че колкото повече опитваме да направляваме и манипулираме обстановката, толкоз по-нещастни ще ни вършат изходът и развиването от нея. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР