Когато Луна казва, че иска да става президент, ние приемаме

...
Когато Луна казва, че иска да става президент, ние приемаме
Коментари Харесай

Най-новата статия на Кеворк Кеворкян: Любовникът, По-различно за Стефан


Когато Луна споделя, че желае да става президент, ние одобряваме това като следващия непристоен тон от Зоната на Сквернословното, в която сме се трансформирали. 
Но когато Стефан Данаилов прави подмятания за връзките си с Невена Коканова, това надвишава даже пошлите стандарти на Зоната.

През годините Стефан беше разветият перчем на Българска комунистическа партия, знамето на Българска социалистическа партия, возеше се в един прогнил трамвай с безконечния отстъпник Станишев.
После се оказа нерешителен прелюбодеец, който мънкаше нещо за връзката си с Кривошиева.
А неотдавна към този момент без съмнения се самопредставя като неудържимия Любовник. 
Той от много време се е харесвал в тази роля, най-удачният образец е героят му в „ Дами канят “ - някакъв зевзек, който смъква с тъпи лафове провинциални мадами.
Лафовете му от въпросния филм ги употребяват даже в реклами за бира, което си е неуместно непристойно, в случай че човек държи да го одобряват за сериозен артист. 
Но Стефан по никакъв начин не се тормози от тия неща.

А по какъв начин да приемем думите му, изречени на тържеството за юбилея му тия дни: „ Много съм изял, доста съм изпил, доста съм изживял… “. 
Може ли да те считат за огромен артист, а ти да приказваш за ястие и пиянство – а, в действителност, и за „ другото “, в случай че се има поради очевидното удоволствие, с което зарежда публиката с някоя и друга „ загадка “, която, в действителност, си е същинско злословие. 
Толкова дива ли е публиката ни, та ползата й към този момент се изчерпва с яденето, пиенето и това другото? 
Не го имам вяра.

А за „ другото “ в действителност е безсърдечен - по-точно в приказките си, които са като на човек, който е изгубил всякаква мярка. 
Процежда нещо за Коканова – и ни принуждава стъписани да разсъждаваме за естеството на тази скверна похвала.

Прави подмятания за брачната половинка на режисьора Любомир Шарланджиев, който го направи това, което е - в случай че приемем, че, в действителност, той целият е изработен около партизанския опус „ На всеки километър “. 
Всичко останало са приложения към тази популярност. 
А Любовникът умерено внушава на публиката, по какъв начин е направил рогоносец индивида, който е основал от него нещо си. 
Така преди време пльосна и един намек за Аня Пенчева, несъмнено доста е зарадвал Сашо Диков.

А имаше време - единствено преди пет години, когато трепереше да не се разбере за връзката му с Кривошиева и за техния наследник, който плахо криеше от Мария - брачната половинка, на която дължи хиляда % от кариерата си, дължи я на нейните грижи, дух и аристократизъм. 
Все плаче за нея, само че на думи - а в този момент се перчи с следващото си „ завладяване “. Как ли се усеща тя в Отвъдното, когато слуша изцепките му? 
Както я е подкарал, скоро ще си „ признае “, че е бил ухажор и на Стоянка Мутафова.

Имам правото да съм пределно внезапен за „ откровенията “ на Любовника, тъй като през десетилетията съм направил значително за него във „ Всяка неделя “ - въпреки че той, евентуално, даже не си дава сметка за това. 
Направих и цяла избавителна акция, когато започнаха да го ръфат във „ Вип Брадър “ за аферата му с Кривошиева, а той отново плахо се покри на някакви фотоси в Италия. 
И добре, че беше храбрата и във великодушието си Мария, която съумях да убедя и тя го докара небрежно в София. 
Тогава двамата поотделно дадоха потресаващи изявленията във „ Всяка неделя “.

Мария беше царствена, когато му даваше прошката си, а той, както се очакваше, хленчеше и все питаше: „ Добър човек ли съм? “ 
С вярата да чуе верния, за него, отговор.

А във „ Вип Брадър “ се бяха наточили да го съсипят, бяха му поставили портрета на стената в студиото - едвам провокират някакви волности от непризнатия му до тогава наследник Владко. 
Направих цяла акция, с цел да ги спра, Силва Зурлева също оказа помощ, и от малкия екран принудиха продуцентите на шоуто да смъкват портрета на Любовника. Така му се размина.

Наистина не мога да проумея арогантното и, от горната страна на всичко, изцяло излишно „ самопризнание “ на Любовника. 
Той в никакъв случай не е изпъквал с необикновен усет към въздържаността, блестящият му маниер му е бил пребогат. 
Обаче да рови в гроба на Коканова? 
Какво печели от това, по дяволите! 
Актьорския си гений ли ще въздигне, в случай че унижи една огромна актриса?

Споменах Мутафова и би трябвало да призная, че и тя направи нещо необичайно тия дни. 
Много я обичам, тя знае това. Стоянка е от напълно друго тесто - такива като нея ги няма на всеки километър, същинска аристократка е. 
Преди няколко години беше опечалена, когато един колекционер на кавги принуди към този момент възрастния Калоянчев да използва Парцалев по един непристоен метод. 
Тогава Мутафова внимателно отбрани Парцалев, само че погали и Калоянчев. 
Обаче неотдавна и нея я вкараха в калната локва – с някаква интимна история на Калоянчев.

Каква е задачата, по дяволите? 
Всички да ги изкарате педерасти, рогоносци, прелюбодейци – това ли? 
За да се не помни какви актьорища са били, с цел да накарате публиката да се интересува само от скверното – и то да е лицето на театъра и киното.

Има и друго. Казвам го на младата парадайса, която в този момент навлиза в нашия поминък: не си въобразявайте, че ще ви запомнят, в случай че се навирате в боклуците. Никога няма да ви случи това - просто ще станете част от Скверното.

И още нещо: тия, към които се въртите, и все наричате „ Големият “, тъй като нищо друго не ви идва мислено, въобще няма да са ви признателни.
Те даже няма да виждат напъните ви.

 

Статията е оповестена във Фейсбука на журналиста  
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР